MOLDE: Ole Gunnar Solskjær i pressesonen.

Illsint Solskjær på sidelinjen

23. september 2018

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Erling Haaland (18) kom opp i tosifret antall seriemål da han ga Molde ledelsen i 2-1-seieren borte mot Strømsgodset. MFK tok med det over bronseplassen.

Etter en svak periode i august har Ole Gunnar Solskjærs lag hevet seg de siste ukene. Siden 2-3-tapet hjemme mot Ranheim står Molde med to seirer og én uavgjort på sine tre siste oppgjør. Det har hjulpet romsdalslaget tilbake i medaljestriden.

Søndag klatret MFK forbi Haugesund (tapte 1-2 for Kristiansund) og inntok bronseplassen. To poeng skiller lagene.

Molde kom klart best i gang på Marienlyst. Hjemmelaget virket ikke påskrudd fra start, og det ga gjestene mye rom på midten til å boltre seg i. Det utnyttet Etzaz Hussain til fulle etter elleve minutter. Da stormet han i angrep uten motstand og sendte en perfekt timet stikker til Haaland.

Spisskometen holdt hodet kaldt og styrte ballen i mål via Godset-keeper Espen Bugge Pettersen. Det var Haalands tiende scoring i Eliteserien. Med det ble han første spiller under 19 år til å komme opp i tosifret antall seriemål siden Trond Fredrik Ludvigsen gjorde det i 2000.

Illsint Solskjær

Strømsgodset slet fælt med å få taket på Haaland. Fem minutter etter ledermålet fikk den kommende Salzburg-proffen to sjanser på rappen til å score igjen. Først skjøt han i brystet på keeper, mens returen havnet langt utenfor.

Rett etterpå fikk MFK uansett 2-0-målet. Eirik Hestad fikk lov til å vandre med ballen helt upresset, og det skulle koste Godset dyrt. Hestad dro av en motspiller og dunket lærkula i høyre hjørne.

Vertene var rystet og hang dårlig sammen, men Tokmac Nguens 1-2-reudsering etter 21 minutter ga Godset et kjærkomment løft. 24-åringen snappet med seg ballen etter en Babacar Sarr-heading og dro av både Hussain og Vegard Forren før han curlet ballen i nettet.

På sidelinjen var Solskjær illsint. Han reagerte på at dommer Espen Eskås ikke slo ned på en hands fra Martin Ovenstad i en duell med Sarr i forkant av Godset-scoringen.

– Det er bare dommerne som ikke ser den. Det er synd at det skal få et slikt utfall, sa Solskjær til Eurosport.

I pauseintervjuet måtte Bjørn Petter Ingebretsen erkjenne at Godset hadde hatt en trøblete omgang.

– Vi ble truffet av noe hardt i starten. Vi klarte ikke å komme ordentlig i gang, så vi måtte legge om. De fikk for mye rom, sa Strømsgodset-treneren.

La Liga og Serie A sendes ikke på norske TV-kanaler. Her kan du se kampene helt gratis!