JUVE: Cristiano Ronaldo feirer scoring for Juventus.

Høydramatisk for Juventus og Ronaldo

3. mars 2019

To røde kort, frisparkmål, VAR-straffe og bom fra ellevemetersmerket. Kampen hadde alt da Juventus slo tabelltoer Napoli 2-1 borte søndag.

Cristiano Ronaldo og hans lagkamerater cruiser videre i italiensk Serie A. Med seier i «sekspoengskampen» mot Napoli står Juventus fortsatt uten tap i hjemlig serie denne sesongen. 23 seirer, tre uavgjorte kamper og et forsprang på hele 16 poeng er fasiten når tolv kamper gjenstår.

Etter en rolig og rotete åpning på kampen ble det dramatisk halvveis i første omgang. Napolis høyreback Kévin Malcuit spilte en grusom pasning tilbake mot keeper Alex Meret. Ronaldo var årvåken og fikk en fot på ballen før keeperen. Meret stormet ut og taklet portugiseren like utenfor 16-meteren.

To røde

Det resulterte i direkte rødt kort og frispark i farlig posisjon. Det tok Miralem Pjanic, og bosnieren curlet ballen over muren. Innbytter og Arsenal-utlånte David Ospina fikk så vidt en hånd på ballen, men klarte ikke å hindre scoring.

Det vekket Napoli-spillerne umiddelbart. Søritalienerne gikk rett i angrep, men markkryperen fra Piotr Zielinski gikk i stolpen bak sin landsmann Wojciech Szczesny.

Ti minutter senere doblet Emre Can ledelsen for Juventus da han avsluttet et innlegg med hodet. Ballen gikk via en Napoli-forsvarer og var utakbart for Ospina.

Det så fryktelig vanskelig ut for vertene, men to minutter etter pause stoppet målscorer Pjanic en pasning med hånden. Dommeren ga bosnieren hans andre gule kort for kvelden.

Har du Android? Last ned den nye Sportsbibelen-appen her!

STJERNER: Miralem Pjanic og Paulo Dybala for Juventus.