SJEF: Newcastle United-manager Eddie Howe.

Howe med klar beskjed til klubbeieren

Ole-Jørgen Wiig

20. mai 2023

Football

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Newcastle United styrer mot Champions League etter seieren over Brighton torsdag.

4-1-triumfen på St. James’ Park sørget for at «The Magpies» trenger tre poeng til for å holde Liverpool bak seg, og dermed havne innenfor topp 4.

LES OGSÅ: Jönsson frir til norsk klubb: Det er en attraktiv jobb

Neste match er en ny hjemmekamp mot Leicester City. Et oppgjør de er enorme favoritter til å vinne.

Det som i hvert fall er sikkert er at det blir Europacup-spill på Newcastle neste sesong, og manager Eddie Howe er tydelig på spesielt én ting før kommende sesong; Laget trenger to startellevere for å kunne konkurrere på flere fronter neste sesong.

Siden Newcastle fikk nye eiere har de sakte, men sikkert forsterket laget. Det er forventet at klubben vil fortsette å bygge videre i sommer.

– Hvis du skal ha en sterk tropp, så vil rotasjon være viktig. Rotasjon kommer til å bli viktig så man utnytter hele troppen, sier Howe til Sky Sports, på spørsmål om hvor viktig det er å forsterke troppen før neste sesong.

– Vi har ikke følt nødvendigheten av å rotere på regelmessig basis fordi vi har vært i én konkurranse. Vi hadde åpenbart et cup-eventyr, og vi har rotert til en viss grad, men kanskje ikke i de baner som vi kanskje trenger til neste sesong, fortsetter han.

Howe understreker at det ikke vil lønne seg å rotere dersom troppen ikke har bredden og kvaliteten som er nødvendig.

Newcastle avslutter sesongen med bortekamp mot fortapte Chelsea.

80 prosent av Newcastle eierskap er knyttet til det statlige saudiarabiske investeringsfondet Public Investment Fund (PIF)

LES OGSÅ: – Mané kan gjøre sjokkovergang

VAKKERT: Newcastle Uniteds hjemmebane, St. James’ Park.