DRØMMEMÅL: Kevin Nicol feier inn ett frisparkmål. Foto: Skjermdump/Direktesport.

Her scorer OBOS-treneren et drømmemål rett før slutt

Redaksjonen

24. oktober 2023

EliteserienOBOS-ligaen

Utrolig mål!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hver serierunde presenterer Sportsbibelen «Eliteserie-snakkisene».

Hver uke under sesongen leverer vi unike skråblikk på norsk fotballs øverste divisjon, i tillegg til innslag av OBOS-ligaen og breddefotballen.

Nedenfor finner du snakkisene etter helgens runde.

Frisparkperle i nedrykksstrid

Mjøndalen har både 1.- og 2. laget i bunnstriden denne sesongen.

Bruntrøyene kjemper en kamp om å overleve i både OBOS-ligaen og 3. divisjon, men nå har klubbens hovedtrener Kevin Nicol virkelig vist hvordan det skal gjøres PÅ banen.

Den skotske treneren holder seg fortsatt aktiv med fotballspill, og i den viktige kampen for Mjøndalen 2 kom han innpå mot nedrykksrivalen Donn. Der satte han inn en frisparkperle av de sjeldne som avgjorde kampen med 2-1.

Se scoringen rett under!

Begge lag ligger under nedrykksstreken, men seieren sørget for at Mjøndalen 2 er fem poeng foran Donn og er á poeng med Halsen som er rett over streken etter 25 kamper. Dermed lever håpet om å overleve også for MIF 2.

Nicol overtok etter Vegard Hansen i løpet av forrige sesong.

LES OGSÅ: – Storklubb er interessert i Bodø/Glimt-stjerne

Moe ut mot eget lag

Det er ikke ofte Molde-trener Erling Moe hisser seg opp over eget lag, men tapet mot Brann lørdag smalt det fra hovedtreneren.

Molde tapte den viktige kampen mot bergenserne med 3-2, noe som satte ordentlige kjepper i hjulene for den regjerende seriemesteren med tanke på Europa-spill neste sesong.

Etter Brann-kampen slaktet han egne spillere.

– I dag så er vi … skal jeg være helt ærlig? … en katastrofe utover i andreomgangen. Brann vinner femti-femti-duellene, noe som er grunnleggende i fotball. De er mer aggressive enn oss, noe som også er grunnleggende i fotball. Derfor blir sluttresultatet som det blir, sa 53-åringen til TV 2.

– For meg så er det én av få ganger jeg har vært Molde-trener, der vi taper på disse tingene her. Det er særs alarmerende, fortsatte Moe.

Tapet gjør at Molde høyst trolig går glipp av medalje i 2023.

Ta quiz om Eliteserien!

Pellegrino mot rekord

Amahl Pellegrino er langt ifra god nok for Norge, ifølge landslagsledelsen, men i Eliteserien fortsetter Bodø/Glimt-angriperen å gjøre som han vil.

Mot Sandefjord leverte Pellegrino hele fire målgivende pasninger, og nå har han satt seg et mål om rekord.

Etter helgens kamp står han med 22 mål og 13 målgivende pasninger. Det utgjør 35 målpoeng, og dermed er han kun fire målpoeng bak rekordinnehaver Philip Zinckernagel.

Den tidligere Glimt-stjernen fikk 37 målpoeng for Bodø/Glimt i 2020-sesongen.

Pellegrino har fem kamper på seg til å slå den.

LES OGSÅ: Mener Eliteserie-trener hadde gjort Rosenborg til gullkandidat

SE: Tromsø knuste Vikings gullhåp!