PROFIL: Aymeric Laporte felte tårer da Manchester City feiret ligatrofeet.

Her gråter Manchester City-stjernen under gullfeiringen

Ole-Jørgen Wiig

22. mai 2023

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City startet seiersfesten på Etihad etter at dommeren blåste av kampen mellom de lyseblå og Chelsea søndag ettermiddag.

Manager Pep Guardiola sendte utpå et B-preget mannskap, men det hindret ikke ligamesterne i å vinne 1-0 mot Frank Lampards Chelsea.

LES OGSÅ: Ødegaard om den store nyheten: – Veldig gledelig

Argentinske Julian Alvarez ble matchvinneren, og etter kampslutt stormet hjemmesupporterne banen i gledesrus.

Mange av spillerne, inkludert innbytter Erling Braut Haaland, spurtet inn i spillertunnelen straks banen ble overfylt av supportere.

Da det hele roet seg ned fikk City-kaptein Ilkay Gündogan omsider løfte Premier League-trofeet som tegnet på at de er mestere for 2022/23-sesongen.

Spillerne snakket og feiret med både familie og pressen ute på det grønne gresset, men kameraene fanget også opp en gråtende Aymeric Laporte (28).

Forsvarsspilleren har spilt langt mindre enn vanlig denne sesongen, og 28-åringen har blitt koblet vekk fra City i sommer i løpet av den siste måneden.

Om det var gledestårer eller ikke kan man bare spekulere i, men den tilsynelatende triste posituren kan ha vært et tegn på at det var hans siste kamp på Etihad for Manchester City.

Det har blitt rapportert tidligere at Laporte føler han må bort fra City i jakten på fast førstelagsspill. Barcelona har blitt nevnt som Laportes neste stoppested.

Manchester City har vunnet Premier League fem av de seks siste sesongene. De har vunnet de tre siste på rappen.

City hadde slått Chelsea tre ganger tidligere denne sesongen. Søndag kom nummer fire.

LES OGSÅ: Sjokkovergang: Arsenal vil hente Premier League-stjerne