INTILTY: Vålerengas hjemmebane.

Henter tilbake Vålerenga-legende

Redaksjonen

3. august 2023

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gammel kjenning vender tilbake til Vålerenga.

Kjetil Siem blir ny styreleder i Vålerenga Fotball AS.

LES OGSÅ: Rosenborg-spiller på vei til ny klubb: – Åpen for å dra

– Fotballmessig er dette å komme hjem. Jeg har kun gode minner fra sist, men tror ikke på en enkel blåkopi. Det blir naivt. Fotballen er både på og utenfor banen i konstant utvikling og under enormt press fra alle kanter, sier Siem.

Siem får hovedansvaret for den kommersielle driften av Oslo-klubben.

Vålerenga Fotball AS eies av Tor Olav Trøims investeringsselskap Magni Sports og sitter på de kommersielle rettighetene i klubben. Siem blir valgt som aksjeselskapets styreleder i løpet av de neste ukene, står det i en melding fra Vålerenga.

Fotballvirksomheten i Vålerenga er delt i to på herresiden. Den sportslige delen har Vålerenga Fotball Elite ansvaret for, mens det kommersielle og administrative styres av selskapet Siem stepper inn i.

LES OGSÅ: Hevdes å være på vei til Molde for 20 millioner kroner

Daglig leder

Siem var daglig leder i Vålerenga Fotball AS fra 2001 fram til han gikk av etter seriemesterskapet i 2005. 62-åringen har de siste årene jobbet som rådgiver og prosjektleder i TV 2

Han har også bakgrunn som generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Vålerenga har hatt en marerittaktig første halvdel av årets eliteseriesesong, og i juni kostet det Dag-Eilev Fagermo jobben på Valle. Signeringen av tidligere Lillestrøm-trener Geir Bakke har heller ikke brakt umiddelbar suksess, og Oslo-laget står med tre strake tap etter ansettelsen.

Etter 15 spilte kamper befinner Vålerenga seg på en 15.-plass. Opp til trygg grunn er avstanden fem poeng. I NM har det derimot gått bedre, og 27. september venter Bodø/Glimt i semifinalen hjemme i Oslo.

– Kunsten i Vålerenga er å tåle mye smerte over tid. Det er bare å se på tabellen i dag. Men klarer vi både å holde ut og holde sammen, så kommer også mye og enda mer glede, sier Siem.

LES OGSÅ: Tidligere Tromsø- og Glimt-spiller med uvanlig overgang

Se Tromsø slå Bodø/Glimt på Aspmyra!