Hendelsen gjorde at Ferguson «klikket» på Van Nistelrooy: – Du kommer aldri til å spille for United igjen!

Publisert kl22 november 2021 10:36 by Christian August Cederblad

SNAKKER SAMMEN: Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson og Ruud van Nistelrooy. | Twitter

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Etter et surt 3-1-tap i Premier League for Manchester City i 2002 fikk Manchester Uniteds daværende stjernespiss Ruud Van Nistelrooy (45) den berømte hårføneren fra Sir Alex Ferguson (79).

Årsaken var at Van Nistelrooy etter kampslutt hadde byttet drakt med en Manchester City-spiller, noe Ferguson sterkt mislikte. Skotten raste da Van Nistelrooy kom inn i garderoben med den lyseblå drakten.

Det forteller Rio Ferdinand, som selv var vitne til den dramatiske hendelsen.

– Van Nistelrooy, som var en gud på den tiden, kom inn med en Manchester City-drakt i hånden. Jeg husker Sir Alex Ferguson klikket og gikk verbalt løs på ham: «Hvis jeg én gang til ser deg med en City-drakt kommer du aldri til å spille for denne klubben igjen», raste Ferguson.

Ferdinand fortsetter ifølge Daily Mail:

– Det var sånn Ferguson var. Han kunne bli ordentlig forbannet. Jeg husker jeg satt der og tenkte: «Dette er virkelig en betydningsfull kamp». Før det hadde jeg ikke skjønt hvor stort derbyet mot Manchester City var, men fra da av visste jeg at det var alt eller ingenting, sier Ferdinand, som selv hadde blitt hentet fra Leeds bare noen måneder før.

Van Nistelrooy spilte for Manchester United fra 2001 til 2006. I løpet av den tiden spilte 45-åringen 219 kamper og scoret hele 150 mål for de røde djevlene. Nederlenderen regnes som en av de mest målfarlige spissene i klubbens historie.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

FOR MANCHESTER UNITED: Rio Ferdinand og Ruud van Nistelrooy.Skjermdump

Sjekk den utrolige scoringen som fort kan bli kåret til årets mål i OBOS-ligaen!