PROFILER: Davy Wathne og Jan-Erik Aalbu.

– Helt ubegripelig å stoppe en nyhetssak i forbindelse med dødsfallet til et barn

Redaksjonen

21. april 2017

EliteserienFotball

TV 2 ønsket å filme at Lillestrøm spilte med sørgebånd mot Aalesund for å hedre en 12 år gammel spiller som døde i påsken. Discovery beklager at de stoppet TV-konkurrenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-krigen fortsetter mellom Discovery og TV 2. Eliteserien-rettighetene har skapt ond blod mellom kanalene.

I påsken døde den unge Lillestrøm-spilleren Emma Granheim i en skiulykke på Sjusjøen. For å hedre talentet, spilte LSK med sørgebånd i bortekampen mot Aalesund 2. påskedag.

Fotball Media, som har solgt eliteserierettighetene til Discovery, hadde gitt tillatelse til at TV 2 kunne filme LSK-spillerne med sørgebånd før avspark. Pårørende og de to klubbene hadde også sagt ja.

– Tillatelsen var innhentet fra Fotball Media, via AaFK. Men da jeg ankom stadion, ble jeg møtt av en representant fra NEP (produksjonsselskapet). Han fortalte på vegne av Discovery, at de hadde overprøvd Fotball Medias avgjørelse, og avviste TV2`s ønske om å filme LSK spillerne med sørgebånd, sier TV 2s fotograf Per Christian Dyør om hendelsen på Color Line Stadion i Ålesund.

– Helt ubegripelig

TV 2s nyhets- og sportsdirektør reagerer sterkt. – Det viser hvilke maktmidler de er villig til å ta i bruk. Det er et grovt maktmisbruk å hindre fri journalistikk og nyhetsdekning. Vi spurte om å få filme sørgebånd til en ren nyhetssak. De forstår ikke hva de driver med. Discovery bør ansette en redaktør eller hente inn redaktørkompetanse, freser Årsæther overfor NTB.

– Jeg ber de (TVNorge) nesten vurdere medlemskapet i Norsk Presseforbund, sier TV 2-toppen oppgitt.

Discovery og TV 2 krangler om den såkalte nyhetsretten, som gir ikke-rettighetshaver lov til å vise 90 sekunder fra blant annet fotballkamper. Fotball Media har stevnet TV 2 for å stoppe målshow i FotballXtra, hvor TV 2 har vist eliteseriescoringene fortløpende på åpen kanal til Discoverys enorme irritasjon og frustrasjon.

– En kan bare gjette hvor motivasjonen kommer fra. Det er helt ubegripelig å stoppe en nyhetssak i forbindelse med dødsfallet til et barn, sier Årsæther.

LES OGSÅ: Deila: – Det er min skyld