STJERNESPILLER: Rosenborgs Pål André Helland.

Helland: – Det gir jeg f**n i!

Jørgen Ryggvik Karlsen

9. april 2017

EliteserienFotball

Herrelandslaget i fotball har aldri vært rangert lavere på FIFA-rankingen siden innføringen i 1992. Den plasseringen tar ikke Rosenborgs Pål André Helland spesielt tungt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag ble FIFA-rankingen oppdatert, og etter tapet for Nord-Irland i EM-kvalifiseringen ble Norge plassert på 86.plass. Det er den svakeste plasseringen noensinne, og bak nasjonene Færøyene, Gabon, Kenya og Kapp Verde hvor førstnevnte land i 2013 hadde et innbyggertall i underkant av 50 000.

– Det gir jeg faen i, innleder RBK-angriper Pål André Helland til Sportsbibelen før han fortsetter:

– Den FIFA-rankingen er ganske merkelig. Jeg er ganske sikker på at vi hadde vunnet mot Færøyene som er rangert over oss 90 av 100 ganger. Det er litt avhengig av hvem man spiller mot i treningskamper. Spiller man mot dårlige lag sanker man poeng, men hvis man matcher seg hardt taper man ofte og får ikke poeng, men Norge skal uten tvil komme høyere.

– Aldri vært det nest beste laget i verden

I 1993 var Norge helt oppe på 2.plass på den prestisjetunge rankingen, men de siste årene har kurven hatt en dramatisk nedgang siden tolvte plassen 2010 under ledelse av Egil ”Drillo” Olsen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mener disse rangeringene ikke kan sammenlignes med dagens plassering, og synes norsk toppfotball med Eliteserien er bedre i dag enn hva det var på 90-tallet under landslagets storhetstid.

– Vi drar tilbake i tid og sier at alt var så mye bedre. Vi har aldri vært det nest beste laget i verden, hvis vi tror det må vi glemme det. Men vi har ligget på den rankingen, men vi har aldri vært der. Alle sier det var bedre før, men da vant Rosenborg 10-0 og 9-0, 8-0 og reiste rundt slik, sier Ingebrigtsen til Sportsbibelen og legger til:

– Kanskje Rosenborg var bedre, men Eliteserien er bedre nå. Nå har vi flere utenlandsproffer. Videre må vi jobbe med å utvikle så gode spillere så vi får dem ut, så Lars får flere å velge mellom her hjemme i Eliteserien og europeiske klubber, for det er ikke så mange norske spillere som dominerer i sine klubber.

LES OGSÅ: Derfor er Ingebrigtsen usikker på rivalen