VM-STJERNER: Romelu Lukaku (fra venstre), Lionel Messi og Robert Lewandowski.

Heggelund triller terningen på samtlige VM-lag

Redaksjonen

19. juni 2018

Fotball

Etter første runde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per-Jarle Heggelund har i en årrekke vært blant landets mest kjente kommentatorer. Nå er han fotballekspert i Mr Green og vil fremover publisere flere artikler på Sportsbibelen.

Uformell kasting av terning etter at alle lagene i det herrens år 2018 har vist seg frem i verdensmesterskapet i fotball. Her får du ingen dyptgående analyser om offensiv markering og presshøyde, men kanskje noe å diskutere på lunchen med dine kolleger eller klassekamerater? Det handler både om prestasjon og forventninger. La oss kaste oss ut på altfor dypt vann.

Terningkast 6

Mexico (6)

Wow. For en kamp. Dette var helt rått. Dundret på fremover hver eneste gang sjansen bydde seg. Lå igjen med tre-fire spillere ved corner i mot og viste en hel verden hvordan man skal ta seg an laget som vant VM for noen fine somre siden. Jeg regner med VM 1998-helt Luis Hernandez er stolt av sine landsmenn. Nå er det meste i boks, jeg gruer meg på Sør-Korea og Sveriges vegne i fortsettelsen.

STJERNETREFF: Per-Jarle Heggelund (t.v) med Mexico-helt Luiz Hernandez.

Russland (6)

Den russiske bjørnen la prinsen og halve kongeriket enkelt i bakken. 5-0 i en VM-premiere er formidabelt uansett hvordan vi vrir og vender på det. Nydelige scoringer var det også. Har vi tatt feil av standarden til Putins utvalgte? Jeg er uhyre spent på Egypt-kampen, da vet vi mer. Pluss i boka til Cheryshev som tar opp arven etter den store Lukas Podolski hva angår avslutninger.

Terningkast 5

Iran (5)

Scenene fra Teheran etter kampen fortalte oss alt. Dette var et gedigent øyeblikk. Leder gruppen med nasjoner som har rasket til seg omtrent det som er av internasjonale titler de siste årene. Det kanskje bare blir med dette, men de vil for evig ha seieren i St,. Petersburg. Håper Sam Ghoddos fra Östersund starter neste kamp.

Og ja, tabellen under medfører riktighet.

Island (5)

Tre mann igjen hjemme for å passe på øya og da henter man poeng mot selveste Argentina i den første VM-kampen landet spiller. Jeg beundrer Island. Jeg er misunnelig på Island. Nei, det vet vi alle at de er ikke på plass i Russland for å holde ballen spesielt lenge i laget. Gjør sin greie bedre enn de fleste og har en av verdens fineste spillere i Gylfi (som faktisk uttales ”Gilvi”) Sigurdsson. Nigeria up next. Island-Nigeria, er det den mest eksotiske kampen i moderne fotballhistorie? Det verste av alt er at Island vinner denne. Áfram!

Spill på VM i Russland hos Mr Green!

Kroatia (5)

Om alle innad i gruppen, forbund og den slags bare trekker båten i samme retning så kan dette bli virkelig bra. Luka Modric har nummer 10 for land og Real Madrid og skinner som den stjerna han er. Perisic er et geni og det er en genuin råskap i det laget foretar seg. Så dere laget da ballen skulle vinnes tilbake? Kan skape et helvete for Argentina og sørge for carte blanche for seg selv for det som komme skal.

JUBEL: Kroatia feirer scoring mot Nigeria.

Portugal (5)

Den regjerende EM-mesteren ledet to ganger mot Spania og kan fort finne på å gå hele veien som i EM for to år siden. Det er ikke noe poeng å skrive noe mer om Cristiano Ronaldo, det er bare så drøyt det han driver med. Jeg var selv den blinde høna som fant kornet da jeg sa til min nabo Erik på frisparket «følg med nå, her kommer Portsmouth versjon to-null». Marokko er i stortrøbbel onsdag formiddag.

VM: Portugal med lagbilde før Spania-kampen.

Spania (5)

De har liksom lurt seg inn bakdøren. Unngått det meste av snakk når man har nevnt de aller største favorittene. Men i store deler av kampen viste de oss at luften på langt nær har gått ut av ballongen. Costa er skrubbsulten, det er brutal kvalitet i alle ledd og den tabben til De Gea var det lysår-faktor på. Kommer til å sørge for at Iran kommer ned på jorda med et brak.

Få fantastisk velkomstbonus hos Mr Green via denne lenken!

Artikkelen fortsetter under annonsen.