FOR NORGE: Ola Kamara med mål for landslaget.

Heftige summer: Så mye tjener Kamara i sin nye klubb

Redaksjonen

20. mars 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ola Kamara kunne ikke si nei da Shenzhen kom på banen. Den lange reiseveien fra Kina til Europa blir ikke noe problem.

Ifølge Major League Soccers nettsted kostet Kamara Shenzhen vel 30 millioner kroner.

For ham betyr klubbskiftet et voldsomt løft lønnsmessig. Han skal ha gått fra 8 millioner per sesong i USA til 26 millioner etter skatt i Kina.

Ole Kristian Selnæs er også på plass i Shenzhen. Han ble hentet fra franske St. Etienne kort tid før Kamara fikk til sin avtale.

Kamara takker for sjansen som dukket opp.

– Jeg var veldig fornøyd. Jeg hadde visst om interessen lenge, og i tillegg hadde jeg snakket litt med Ole, og han var superpositiv hele veien og hadde allerede vært der et par uker, sier Kamara til NTB.

– Jeg visste ikke så mye om klubben selv, men når jeg visste at Ole er en god spiller og var så positiv, og det i tillegg var en bra pakke for meg ellers også, ble det veldig enkelt, tilføyer han.

LES OGSÅ: Fantastisk konkurranse: Vinn drømmetur til Champions League-kvartfinalen på Old Trafford

Langt

Kamara hadde trøbbel med å utligne tidssonedifferansen da han spilte i USA for Los Angeles Galaxy og skulle på landslagsoppdrag i Europa.

Nå er reiseveien for ham enda lenger. Cirka 11.000 kilometer hver vei må han fly for å spille for Norge, men kamppauser for det kinesiske landslaget er svært gunstig, ifølge Kamara.

– Ja, det er veldig gunstig. I hvert fall i forhold til Galaxy, der man i utgangspunktet er mange timer bak. Og er det søndagskamp, havner man bakpå. Her kan man reise fem dager før, sier Kamara.

– Hvordan er det med språket?

– Det er tolk, og det er det første gang jeg opplever i min karriere. Det går fra spansk til kinesisk, smiler Kamara, som har spansk trener i Kina.

SPISS: Norges landslagsspiller Ola Kamara.