ÅGE HAREIDE: Danmarks norske landslagssjef fra da han ledet Malmö i Sverige.

Hareide vil danne helt ny fotballturnering

Redaksjonen

6. mai 2017

Fotball

Danmarks landslagssjef Åge Hareide tar til orde for å innføre et årlig nordisk mesterskap mellom ligalandslagene fra Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vil være viktig for utviklingen ikke bare i Danmark, men i alle de nordiske landene, å få sett de unge talentene utfolde seg på et mer internasjonalt nivå, sier Hareide til dansk TV2.

Han ser for seg at turneringen skal avvikles i januar hvert år, hvor de nordiske landene ofte har sendt såkalte ligalandslag ut på tur til varmere strøk.

Ligalandslag er en betegnelse på landslag forbeholdt spillere fra hjemlige klubber og fra klubber i de andre nordiske landene.

LES OGSÅ: TV 2-profil får ærefullt Premier League-oppdrag

Pause

De nordiske landene har lang tradisjon for å sende slike landslag på tur i januar, i en periode hvor det er vinterpause i Norden. Imidlertid har verken Danmark eller Norge samlet ligalandslag de siste årene.

For danskenes del har årsaken vært rent økonomisk.

Da Hareide var norsk landslagssjef, avviklet han selv ordningen etter at et ligalandslag med mange forfall tapte 0–5 for USA i California i 2006. De to siste årene han var norsk landslagssjef ga han avkall på aktivitet i januar. Hans etterfølger Egil Olsen gjenopptok tradisjonen i 2012, men Per-Mathias Høgmo droppet den igjen i 2015.

LES OGSÅ: Avslører hvem som er Premier Leagues rikeste