GLIMT: Amahl Pellegrino. | Foto: Mediabank.

Har overtatt draktnummeret til Pellegrino

Ole-Jørgen Wiig

2. april 2024

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø/Glimt måtte jobbe hardt i serieåpningen borte mot Fredrikstad, men den regjerende seriemesteren tok til slutt en fortjent seier i «Plankebyen».

De helgule vant 2-0 etter å dominert andreomgang.

LES OGSÅ: Giga-nedturen fortsetter uten Hoseth

Og i tillegg til flere nye signeringer på banen var det også en endring for Glimt-kaptein Patrick Berg.

Midtbanedirigenten har overtatt draktnummer 7 fra Amahl Pellegrino. Berg spilte med nummer 77 etter å ha returnert fra Lens.

Før han dro til Frankrike hadde han det ikoniske draktnummeret på ryggen – i likhet med resten av familien hans. Både Harald «Dutte» Berg, Runar Berg og Ørjan Berg har alle spilt med 7-tallet.

– Jeg krevde på ingen måte det nummeret. Da Pelle dro var det naturlig at et så ettertraktet nummer som 7 burde ikke stå åpent. Men jeg ga muligheten til Jens Petter (Hauge), og sa at dersom han ville ha det, så kunne han ta det. Jeg var fornøyd med 77, jeg. Da han sa at han ville beholde 23, så tenkte jeg at jeg skulle ta det, slik at nummeret ikke skulle stå åpent, fortalte Berg til Avisa Nordland før seriestart.

– Det er nok viktigere for folk rundt, men selvsagt er det et tall jeg er veldig glad i – og det er fint å få det tilbake.

LES OGSÅ: Tabelltipset: Rykker rett ned fra OBOS-ligaen etter seks år