Har bestemt hvordan skandalekampen skal avgjøres

Publisert kl13 september 2021 16:52 by Redaksjonen

KAOTISK: En tilskuer går til angrep på Marseilles Dimitri Payet under kampen mellom Nice og Marseille i Ligue 1. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Skandaleoppgjøret mellom Nice og Marseille, som ble avbrutt på grunn av bråk mellom spillere og tilskuere, skal spilles på nytt uten publikum 27. oktober.

Det opplyser franske Ligue 1 i en pressemelding, ifølge Ritzau. Kampen skal spilles på en nøytral bane, men det er ennå ikke kjent hvor.

Det sørfranske derbyet ble opprinnelig spilt 22. august, og Nice ledet 1-0 i det 74. minuttet da Marseille-spiller Dimitri Payet ble truffet av en flaske som inneholdt væske. Payet kastet flasken tilbake, og da eskalerte situasjonen. Flere Nice-supportere løp ned på banen, og én av dem prøvde å sparke til Payet.

Deretter havnet flere spillere og andre lagmedlemmer i basketak med tilskuere. Det ble også kastet flere ting inn på banen.

Fra før er det klart at Marseilles fysioterapeut Pablo Fernandez er utestengt i ni måneder etter å ha slått til en supporter som tok seg inn på banen. Payet fikk én kamps utestengelse, mens lagkameraten Alvaro Gonzalez ble utestengt i to kamper.

Hjemmelaget Nice ble trukket to poeng for episoden. Ett av dem er betinget og vil bli trukket dersom noe tilsvarende skjer igjen. Nice må også spille tre hjemmekamper uten tilskuere på grunn av bråket mot Marseille.

KAOSKAMP: Mellom Marseille og Nice.NTB

(©NTB)