GOD: Ole Sæter.

Han kommer til å være tapt for Rosenborg

Redaksjonen

17. juli 2023

Eliteserien

Storspiller for RBK.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter hver serierunde presenterer Sportsbibelen «Eliteserie-snakkisene».

Hver uke under sesongen leverer vi unike skråblikk på norsk fotballs øverste divisjon, i tillegg til innslag av OBOS-ligaen.

Nedenfor finner du snakkisene etter den 14. serierunden.

RBK må «opp i ringa»

Ole Sæter har nærmest vært en åpenbaring for Rosenborg etter å ha returnert fra skade.

Spissen har slått et umiddelbart stempel på laget med flotte scoringer og et offensivt løft – og det er tydelig at RBK er et mye bedre lag med ham på banen enn uten.

De gode prestasjonene gjør ham ikke akkurat mindre attraktiv for andre klubber, og han høster allerede interesse fra utenlandske klubber. Kontrakten hans med RBK går ut ved årsskifte, og det er lite som tyder på nå at Sæter vil skrive under på en ny kontrakt med RBK.

Trønderen gjør det nå så bra at han kommer garantert til å få et bedre tilbud andre steder enn på Lerkendal. RBK ser ikke ut til å kunne tilby det som skal til for å binde ham videre. Nylig ble det klart at Sæter avslo nok et kontraktstilbud – et tilbud som var ganske likt som det forrige han takket nei til før sesongen.

Dermed virker det tydelig, slik situasjonen er nå, at Sæter vil forlate Rosenborg.

Enten i sommer allerede, eller etter sesongslutt.

LES OGSÅ: Viaplay-krisen øker: Dramatisk

Hvor ille kan det bli for Vålerenga?

Oslo-klubben fikk ingen drømmestart under sin nye trener Geir Bakke.

VIF ble most på eget kunstgress mot formsterke Molde og etter 0-4-tapet ligger de nå på kvalikplass etter 13 spilte kamper. Dersom Sandefjord hadde slått Lillestrøm ville Vålerenga ha ligget under nedrykksstreken.

Etter Molde-nederlaget la ikke Bakke skjul på at det kan bli en nedrykksstrid i høst for Vålerenga.

– Det er som jeg alltid har sagt: Man skal ikke frykte å slåss for eksistens i Eliteserien. Det er et stykke frem dit, men å tro at det ikke kommer til å bli en fight ut denne sesongen her, da er man naive hvis det er en fjern tanke, sa Bakke til VG etter kampen.

– Det er realiteten, og det skal vi leve greit med. Men vi må starte nå med å gjøre de riktige tingene, sånn at vi ikke havner «på hæla» og kommer i en altfor ubehagelig situasjon utover høsten.

LES OGSÅ: Lillestrøm bekrefter interesse for trener: – Han passer oss bra

Den flyvende islending

Da ingen av lagets angripere klarte å avgjøre kampen på Nadderud, sto en vaskeekte klassespiller frem på overtid.

Vikings Birkir Bjarnason har hatt en lang og god karriere i flere toppligaer, og veteranen viste igjen sin klasse da han avgjorde på overtid borte mot Stabæk.

Midtbanespilleren steg til værs mellom to Stabæk-spillere og styrte ballen vakkert i mål med pannebrasken, mens Stabæk-forsvarerne lå fortumlet igjen på gressteppet etter ham.

En nydelig kraftscoring fra islendingen, som i tillegg sørget for at Viking sikret sin femte strake ligaseier.

LES OGSÅ: Layouni stjal overskriftene i debuten for sin nye klubb