TAKKER FANSEN: Manchester City-manager Pep Guardiola.

Guardiola om kollega: – Han vil bli Manchester City-manager en dag. Garantert

Ole-Jørgen Wiig

4. mars 2023

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City-manager Pep Guardiola følger seg trygg på at en bestemt person vil følge i hans fotspor som manager for de lyseblå.

Guardiola har guidet Manchester City til stor suksess siden han ankom Etihad. Nå tror han at en av hans tidligere elever kan sanke trofeer i den engelske storklubben i fremtiden.

En som nemlig har hatt en eventyrlig debut i engelsk fotball som manager er hans gamle kaptein, Vincent Kompany (36).

LES OGSÅ: Avis: Greenwood er ønsket av flere klubber

Belgieren ble ansatt som Burnley-manager i fjor sommer – og Kompany har transformert «The Clarets» fra første stund.

Helt siden seriestarten mot Huddersfield viste Burnley klare tegn på at de er opprykkskandidater. Klubben har spilt attraktiv fotball – noe Burnley ikke har vært kjent for tidligere – gjennom hele sesongen.

Burnley topper Championship og styrer mot en retur til Premier League. De er også fortsatt med i FA-cupen der Kompany nå – selvsagt – møter Manchester City og Guardiola i kvartfinalen.

Og da Guardiola ble spurt om hva han tror om Kompanys fremtid som manager, er han ikke i tvil om at belgieren passer godt inn i City.

– Vincent Kompany vil bli Manchester City-manager en dag. Jeg tror det er skrevet i stjernene. Det kommer til å skje, sa Guardiola på pressekonferansen før helgen.

– Før eller senere vil han lede Manchester City. Jeg vet ikke når, jeg har ikke snakket med ham om det, men han kjenner klubben. Det er skjebnen, fortsetter Guardiola.

LES OGSÅ: Hevder Chelsea vurderer å erstatte Potter med sjokkansettelse