CITY: Pep Guardiola og OScar Bobb.

Guardiola åpen for at Bobb forsvinne: – Det har skjedd her før

Ole-Jørgen Wiig

4. februar 2024

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oscar Bobb fikk sin største opplevelse i Manchester City-drakten da han avgjorde den tøffe bortekampen mot Newcastle United på overtid for noen uker tilbake.

20-åringen ble byttet inn i det 82. minutt og sørget for å bli matchvinner i sluttminuttene på lekkert vis.

LES OGSÅ: Guardiola med klar tale om Haaland

Bobb fikk en strålende pasning av Kevin De Bruyne inne i Newcastles 16-meter. Han kontrollerte ballen på lekkert vis med et par touch og rundet enkelt Newcastle-keeper Martin Dúbravka, før han satte ballen enkelt i det åpne målet.

Etter kampen ventet mye skryt fra City-manager Pep Guardiola, som allerede har levert mange lovord om Lyn-gutten tidligere i sesongen.

Bobb har på mange måter tatt plassen til Cole Palmer som regelmessig entret banen som innbytter da han var i City.

Guardiola ønsker Bobb på Etihad i mange sesonger – men sammenligner situasjonen til nordmannen med den nåværende Chelsea-stjernen. Palmer tok stadig steg i City-trøyen, og de fleste så for seg at han skulle bli en profil for de lyseblå i årene fremover.

Men i sommer sa Palmer at han ville forlate City til fordel for mer spilletid i Chelsea.

Da skal heller ikke Guardiola ha vært vond å be.

– Cole har gjort det veldig bra i Chelsea, og jeg er veldig glad på hans vegne. Med Oscar har vi en spiller i mange år dersom han bestemmer seg for å bli. Nå er han fornøyd med minuttene han får, som også var tilfelle med Cole da han var fornøyd. Men etter to eller tre år vil de ha mer, og det er helt forståelig. Hvis Bobb bestemmer seg for å bli, har vi en spiller i mange år, sa Guardiola til pressen etter Newcastle-kampen.

Guardiola trekker frem Bobbs «positive» og «aggressive» kroppsspråk og sparer ikke på superlativene.

– Jeg fikk vite at han var den beste spilleren i U-23 forrige sesong. Jeg tok han dermed med på sesongoppkjøringen. Han fikk respekten til førstelagsspillerne med en gang. Det er det beste komplimentet du kan få som en ung spiller. Han kan spille i fem posisjoner, og å ha en slik spiller er helt fantastisk, sa Guardiola til Viaplay.

LES OGSÅ: Bodø/Glimt innrømmer tabbe