KAPTEIN: MIFs Christian Gauseth.

Gauseth med svært overraskende beskjed om egen fremtid

Jakob K. Gregersen

25. november 2020

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Christian Gauseth er en av de største profilene i Eliteserien.

Nå varsler 36-åringen at han kommer til å trekke seg vekk fra rampelyset når han legger skoene på hylla.

Jeg tror nok ikke jeg skal være i rampelyset den dagen fotballen er ferdig, det ser jeg ikke for meg. Jeg vet at det er overraskende for mange at jeg sier det, men jeg har et par andre prosjekter som jeg synes er utrolig spennende som jeg driver med. Det kan fort hende jeg fokuserer på dem, sier Mjøndalen-kapteinen til Dagbladet.

Midtbanespilleren er selvfølgelig kjent for sin innsats på banen, men også utenfor.

Gauseth jobbet som Eliteserie-ekspert for Eurosport da Mjøndalen spilte i OBOS-ligaen og har vært programleder for TV 2s «2 mot 1» sammen med tidligere lagkamerat Mads Hansen.

Mange hadde forventet at Gauseth ville fortsette i disse baner etter karrieren, men slik blir det trolig ikke.

– Det er artig å jobbe som ekspert, jeg har vært heldig med både TV 2 og Discovery. Jeg avskriver det ikke, men vet ikke om jeg ser for meg det videre.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

PROFIL: Christian Gauseth i Eurosport-studio.

Spiller ett år til

Mjøndalen kjemper en desperat kamp for å overleve i Eliteserien.

For øyeblikket ser det ikke særlig lyst ut. Bruntrøyene har fem poeng opp til trygg plass – fire poeng bak kvalik.

Gauseth har uansett bestemt seg for å spille også kommende sesong.

– Jeg spiller ett år til. Det er såpass mange som vil at jeg skal gi meg, som irriterer seg over meg. Jeg hadde egentlig tenkt å gi meg, men så tenkte jeg på dem, og tar ett år til. Når du er 36 år sier kroppen fra at det begynner å holde. Men det er artig, jeg er i rett klubb, en klubb som er på vei steder. Får vi til denne høsten som vi tror, blir det et annerledes 2021.

LES OGSÅ: Mourinho har gitt seg selv nytt kallenavn: – Nå er jeg «The …..»

MJØNDALEN-PROFIL: Kaptein og ansikt utad, Christian Gauseth.