Gauseth forteller hvor mye han går opp i lønn etter opprykket

Publisert kl18 november 2018 11:16 by Ole-Jørgen Wiig

SMIL: Christian Gauseth hjemme mot Haugesund. | NTB Scanpix

Mjøndalen er tilbake i Eliteserien siden nedrykket i 2015.

Bruntrøyene sikret 2.plassen i Obos-ligaen etter en 2-0-seier borte mot Florø og gledesscenene var enorme. Opprykket betyr mye for MIF-kaptein Christian Gauseth, som aldri har lagt skjul på sin store drøm om å spille på øverste nivå igjen.

Men noen pengegalopp neste år blir det ikke. Gauseth, som også har figurert som ekspert i Eurosport denne sesongen, forklarer at det ikke blir så stor forskjell mellom i år og neste.

– Det er katastrofalt både for økonomien og karrieren min etter fotballen. Discovery ville satse enda hardere på meg i den rollen neste sesong. Nå blir ikke dette forenelig, selvfølgelig. Det er synd, men det viktigste for meg er jo å spille fotball, sier Gauseth til Aftenposten

– Du, det betyr at jeg går opp 4.000 kroner i månedslønn. I tillegg får jeg en bonus på hele 20.000 kroner. Så jeg må definitivt finne noe lurt å gjøre ved siden av fotballen neste år. Kanskje jeg skal bruke siviløkonomgraden min til noe snart. Et eller annet blir det. Jeg har aldri jobbet så mye som i 2018, og jeg har aldri vært en bedre spiller. Det kan de tenke over, de som sitter på tribunen og hyler om at jeg skal slutte med TV og sosiale medier og konsentrere meg om å spille fotball. Vel, nå skal jeg altså spille i Eliteserien, sier Gauseth til Aftenposten.

LES OGSÅ: Torp: Dette er den beste jeg har spilt mot

SPILLENDE TV-EKSPERT: Mjøndalens Christian Gauseth borte mot Viking. NTB Scanpix