PROFIL: Manager Luiz Felipe Scolari.

Forteller han fikk tilbud om å bli landslagssjef for England på én betingelse: – Det kunne jeg ikke gjøre

Christian August Cederblad

13. mars 2022

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Luiz Felipe Scolari (73) kunne blitt landslagssjef for England tilbake i 2006, men så seg nødt til å vrake tilbudet om den ettertraktede jobben.

I et intervju forteller 73-åringen hvorfor.

– Jeg hadde en flott samtale med FA. Alt var så og si i boks for at jeg skulle ta over England etter VM i 2006, men det gikk i vasken fordi de ønsket at jeg skulle akseptere avtalen før mesterskapet. Det kunne jeg ikke gjøre. Jeg forklarte at det kunne hende at Portugal og England ville møtes i mesterskapet og det ville ikke være etisk riktig for meg å trene et lag og samtidig møte et annet som jeg hadde en avtale med. Det kunne bli stilt spørsmål rundt rollen min med tanke på resultatet og alt mulig etter kampen. Det hadde vært veldig dårlig av hvilken som helst trener å gjøre det, sier Scolari ifølge avisen Daily Mail.

– Alle spør meg om hvorfor jeg ikke aksepterte avtalen. Jeg svarer alltid at det å være ærlig og ikke gå på akkord med seg selv er det beste valget. Det artige er at vi faktisk møtte England i VM det året og slo dem ut, avslutter 73-åringen.

Scolari sin foreløpig siste trenerjobb var for Grêmio, men han forlot det brasilianske laget i fjor sommer.

Han har tidligere vært manager for en rekke lag, blant andre Chelsea, Portugal og Brasil.

Han vant VM med det brasilianske landslaget tilbake i 2002.

LES OGSÅ: Bellamy med nye detaljer om skandalen med Riise: – Nå har jeg fått nok av deg

DEN GANG DA: Luiz Felipe Scolari under tiden som landslagssjef for Brasil.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]