LILLESTRØM: Her etter scoring på Consto Arena.

Flere cupbomber: Tre (!) Eliteserie-lag røk ut av cupen

1. juni 2023

Eliteserien

En rekke eliteserielag hadde store problemer med å ta seg videre i NM i fotball.

Rosenborg, Lillestrøm og Stabæk er ute allerede etter 2. runde.

Lillestrøm måtte si takk for seg bare halvannen uke etter at laget spilte cupfinale på Ullevaal i forrige utgave av turneringen.

2.-divisjonslaget Kjelsås klinket til fra start mot Stabæk og tvang fram et klønete selvmål av Nikolas Walstad etter 14 minutters spill. Jens Aslaksrud doblet fem minutter senere, før Eivind Willumsen økte til 3-0 etter 30 minutters spill.

Nicolas Jenssen reduserte like etter hvilen, men det holdt ikke for eliteserielaget.

RBK-tap

Hardt pressede Rosenborg spilte seg nok en gang inn i problemer i cupmøtet med 2.-divisjonslaget Stjørdals-Blink. Andreas Fossli sendte hjemmelaget opp i ledelsen med et hodestøt like før timen spilt. Elleve minutter senere sørget Robin Hermanstad for det som ble vinnermålet i Blinks 2-1-seier.

Oscar Agas straffespark rett før slutt var for lite til å berge Kjetil Rekdals lag fra en sjokkexit i cupen.

– Du blir ekstremt skuffet, selvfølgelig, men i dag er det selvforskyldt at vi ikke klarer å få ballen over streken, sa Rekdal til NRK.

Tungt for LSK

Akor Adams utlignet for LSK på overtid, mens Anders Jenssen gjorde det samme for Tromsø.

To mål fra Simon Tibbling i ekstraomgangene sendte Sarpsborg videre med 5-3. Tromsø tok seg videre etter straffesparkkonkurranse.

Verre endte det for LSK, som har spilt sin siste cupkamp i år. En scoring fra Andreas Nyhagen tre minutter inn i første ekstraomgang sendte Ull/Kisa videre med 3-2.

– Vi hadde et spillemessig stort overtak, men Ull-Kisa var meget effektive. Da ble det vår tur i år til å se ned i bakken med lut nakke og kare seg hjem etter å ha røket ut av cupen, sa LSK-trener Geir Bakke.

Trekningen ga to rene eliteserieoppgjør i 3. runde, som spilles allerede neste uke: Aalesund mot tittelforsvarer Brann og Sarpsborg mot Odd.