SJEF: City-manager Pep Guardiola på Emirates.

Flere City-stjerner stygt skadet

31. desember 2017

FotballPremier League

Smell.

Manchester City var en straffebom på overtid unna sesongens første ligatap. De lyseblås seiersrekke endte på 18 kamper etter 0-0-møtet med Crystal Palace.

Det ble en farsfylt og høydramatisk tidligkamp fra Premier League søndag. City hadde drøssevis av sjanser til å ta sin 19. strake ligaseier, men det ville seg ikke på Selhurst Park.

På overtid var serielederen også et nødskrik unna sesongens første nederlag. Wilfried Zaha skaffet straffe etter en duell med Raheem Sterling, men Luka Milivojevic skjøt forsøket midt i mål. Ederson la igjen beinet og reddet.

Overtidsdramaet stoppet ikke der. City kontret umiddelbart, men innbytter Jason Puncheon stoppet Kevin De Bruyne med en grusom takling. Begge to ble liggende nede på gresset i store smerter og måtte byttes ut.

Kneskaden til De Bruyne så ille ut. Belgieren har vært Citys beste spiller i lang tid, og han vil være et stort tap for de lyseblå om skaden er alvorlig.

Dominerte

City hadde muligheten til å avslutte 2017 med å tangere Bayern Münchens seiersrekord for de fem store ligaene. Det sto ikke på sjansene søndag.

Særlig i annen omgang var City tidvis svært dominerende og pepret Palace-keeper Wayne Hennessey med avslutninger. I tur og orden kom Ilkay Gündogan, Sergio Agüero og Leroy Sané til enorme muligheter.

Crystal Palace jobbet steinhardt, og hjemmelaget var heller ikke uten sjanser. Foruten om straffen på overtid burde Andros Townsend ha sendt Palace opp i ledelsen etter 78 minutter. Han hadde bare å bredside ballen i nettet, men valgte å gå for kraft og satte kula langt utenfor.

Før pause lugget det mye for Citys stjernegalleri. Palace-spillerne var flinke til å stresse gjestene og nektet dem å få rytme i sitt offensive spill.

Etter ni minutter holdt en kommunikasjonssvikt mellom stopper Eliaquim Mangala og målvakt Ederson på å forære Palace 1-0. Ederson kom ut for å klarere, men endte i stedet opp med å treffe lagkameraten. Ballen spratt videre til Christian Benteke, men Mangala kom seg opp og rakk å få blokkert avslutningen til Palaces belgiske kraftspiss.

Ikke lenge etterpå måtte Ederson ut i full strekk. Van Aanholt dunket til på volley i returrommet etter at et frispark fra Cabaye hadde blitt klarert.