PROFIL: Jan Åge Fjørtoft.

Fjørtoft avslører: Ga Viaplay-kollega ris da han hørte hva som ble sagt

Ole-Jørgen Wiig

22. mai 2023

Premier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viaplays Jan Åge Fjørtoft (56) er hyppig rundt på de engelske arenaene i sin dekning av Premier League.

Reporteren har bred oversikt over verdens mest populære liga, og nylig gjestet han også Viaplays Premier League-podkast sammen med kommentator og kollega Andreas Toft.

LES OGSÅ: Sjokkovergang: Arsenal vil hente Premier League-stjerne

Der forteller Fjørtoft om hvor god tone de to har og at duoen pleier å gi hverandre ris og ros når de føler at det er behov for det.

I forrige ukes episode forteller også Fjørtoft at han måtte komme med en pekefinger til Toft da han kommenterte Leeds United mot Newcastle United på Elland Road.

Helt på slutten av kampen viste TV-bildene at en banestormer løp bort til Newcastle-manager Eddie Howe på sideloinjen og dyttet ham, mens han tydelig slang noen gloser mot Howe.

Mannen ble etter hvert eskalert ut av Elland Road, og Fjørtoft mente at Torp ikke ga banestormeren nok kjeft.

– Andreas og jeg, vi gir hverandre klar og tydelig tilbakemelding på både godt og vondt. Og jeg ga ham en liten ris nå nylig, og det var fordi jeg syntes at han var altfor snill med mannen som stormet banen og gikk bort til Eddie Howe og dyttet ham, forteller Fjørtoft til Viaplays Premier League-podkast.

Fjørtoft ble rystet over mangelen på sikkerhet på banen og at mannen i det hele tatt klarte å komme helt inn på Howe underveis i kampen. Han frykter at det kommer til å skje noe alvorlig før det blir enda større sikkerhet rundt kamper.

– Jeg mener at den øvelsen vi holder på med, når spillerne tar selfier, gir bort drakter og autografer til publikum, det er en farlig øvelse, og jeg er redd for det kommer til å skje noe alvorlig før dette blir helt stoppet. Det er helt katastrofalt at de klarer å kommer inn på banen, de må utestenges på livstid på stadionene, sier Fjørtoft.

LES OGSÅ: – Er i ferd med å få Ødegaard sin signatur