KOLLEGAER: Mick McCarthy og Åge Hareide snakker sammen.

Fikk sparken i engelsk fotball etter åtte strake tap

Ole-Jørgen Wiig

23. oktober 2021

Football

Mick McCarthy er ferdig som Cardiff-manager etter 0-2-tapet for Middlesbrough lørdag. Det var lagets åttende strake tap i engelsk mesterskapsserie.

Den walisiske klubben har bare tre lag bak seg på tabellen. En time etter kampen kom beskjeden om at McCarthy og hans assistent Terry Connor er løst fra sine oppgaver. Offisielt skjedde det «i gjensidig forståelse».

McCarthy fikk jobben i januar. Oppdraget var å lede Cardiff i jakten på opprykk til Premier League, men nå kjemper laget for å unngå nedrykk til nivå tre.

Ungdomstrener Steve Morison overtar ansvaret inntil videre.

I motsatt ende av tabellen vant ubeseirede Bournemouth 3-0 over Huddersfield med to mål av Dominic Solanke og ett av Lloyd Kelly. Ørjan Nyland var ubenyttet reserve. Bournemouth har seks poengs luke til tabelltoer West Bromwich Albion.

Det var mest dramatisk på tribunene da WBA beholdt grepet om opprykksplass med 3-0 over Bristol City. Begge omganger ble forsinket på grunn av tilskuere som fikk illebefinnende og måtte få akutt medisinsk behandling på tribunen.

Før den første omgangen skjedde det blant hjemmefansen, før den andre blant bortefansen. To personer måtte fraktes til sykehus, og kampen ble 25 minutter forsinket.

Fulham vil passere WBA søndag om det blir seier over Nottingham Forest.

Stefan Johansen spilte hele kampen da QPR tapte 1-2 for Peterborough, mens Leo Skiri Østigård spilte 75 minutter i Stokes 1-2-tap for Millwall.