GLIMT: Kjetil Knutsen. | Foto: Mediabank.

Fikk kritikk av TV 2-ekspert

Redaksjonen

22. april 2024

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ultimate toppkampen i Eliteserien ble en jevn affære på Aspmyra søndag kveld.

Gjestene Molde skulle revansjere det overraskende hjemmetapet mot Odd i midtuken, men så tamme ut i 1. omgang mot Bodø/Glint.

LES OGSÅ: Solbakken: Dette er Europas beste spiller

Det var også den regjerende seriemesteren som tok ledelsen, men Molde kriget seg tilbake og sikret et sterkt poeng i 1-1-kampen.

Kampen bar også preg av skader.

Glimt måtte tåle både sitt første baklengsmål og poengtap for sesongen. Den gule forsvarsveggen har vært perfekt innledningsvis med null innslupne mål, men måtte tåle kritikk fra TV 2s Jesper Mathisen på utligningen.

Kristian Eriksen styrte et hjørnespark mot lengste stolpe hvor vingbacken Kristoffer Haugen dukket opp og var fri etter 55 minutter spilt.

– Bodø/Glimt sover rett og slett i den situasjonen. Molde utnytter det maksimalt, og er tilbake, var Mathisens dom etter scoringen.

På overtid kom Glimts danske midtbaneelegant Albert Grønbæk seg gjennom og avsluttet mot mål, men Mathias Fjørtoft Løvik fikk headet ballen vekk før den kom seg over streken.

Kampen bar preg av høy temperatur hos begge leire. Glimt har kun slått Molde én gang de på de syv siste forsøkene.

– De skapte så lite som jeg kan huske at Molde har gjort mot oss noen gang, sa Patrick Berg til VG etter kampen.

– Det er rett, men det gjelder andre veien og. Jeg har aldri opplevd at et Glimt-lag skaper så lite, kontret Molde-trener Erling Moe med.

Resultatet sørget for at Bodø/Glimt er à poeng med Molde og Brann på toppen av tabellen, men de to sistnevnte har én kamp mer spilt enn Glimt.

LES OGSÅ: – Fy faen. Årets signering allerede