GLIMT: Trener Kjetil Knutsen på pressekonferanse.

Feller hard dom over Bodø/Glimt-profilene

Redaksjonen

13. april 2024

Eliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø/Glimt har fått en perfekt start på sesongen.

Den regjerende seriemesteren står med seks poeng og full pott etter de to første rundene. I tillegg gikk Glimt enkelt videre i cupens første runde da Brønnøysund fra 4. divisjon ble slått på halv maskin.

LES OGSÅ: – Seiler opp som favoritt til å erstatte ten Hag i sommer

Men selv om laget har fått en god start er det ikke alle som får skryt for Eliteserie-innledningen.

De to hjemvendte sønnene i Jens-Petter Hauge og Håkon Evjen har ikke levert som ønsket. Etter fire offisielle kamper får de en knallhard dom av panelet i Avisa Nordland-podkasten «Studio Glimt».

Hauge viste lovende takter i kampene mot Ajax i februar, men kantspilleren har siden hatt en nedadgående kurve.

– Den som skuffet meg mest lørdag mot Viking var Jens Petter. Mot Ajax kan du ikke ta han, for han løper mye. Det gjør han mot Viking også, og han har assist mot Ajax. Men jeg syns han kommer litt for mye lavt og inn i banen. Jeg skulle gjerne sett ham litt bredere og giftigere på å prøve og drible. Han kom knapt forbi Viljar Vevatne en eneste gang, sier Stian Høgland.

Tidligere Bodø/Glimt-spiller Trond Olsen er heller ikke imponert over hva som er vist så langt av de to tidligere utenlandsproffene.

– Det handler for ham å få selvtillit og tørre å ta noen valg. Du ser når han skal inn og utfordre, så er det litt for sent. Han er nesten inni forsvarsspilleren før han gjør utslag. Han må være mer bestemt og få løftet selvtilliten og by mer på seg selv, sier Olsen.

– Evjen har jo ikke spilt særlig etter Ajax og var ute med kneskade. Men ja, jeg er litt skuffa. Det er to signatursigneringer og de er nødt til å være bærebjelker offensivt i dette Glimt-laget. Det er derfor de er hentet, men per når er de ikke det, sier journalist Freddy Toresen

Toresen føler Evjen vil litt for mye.

– Han gjør veldig mye bra defensivt. Offensivt plages han litt enda. Det går på touch, bevegelse og rommene han finner, stemmer Olsen i.

LES OGSÅ: La opp som toppspiller forrige uke. Nå er Fredrik Haugen klar for ny klubb