FBI får skarp kritikk etter idrettshistoriens største overgrepssak

Publisert kl15 juli 2021 11:15 by Redaksjonen

ALVORLIG: USAs tidligere landslagslege i turn, Larry Nassar, lytter mens han får en av flere dommer mot seg i 2018. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

FBI kommer ikke godt ut av rapporten som gransker hvordan etaten forholdt seg til de alvorlige anklagene mot den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

Kritikken går først og fremst ut på at FBI var for trege i etterforskningsarbeidet. I tillegg blir to tjenestemenn beskyldt for å ha løyet overfor utrederne for å skjule egne feil.

Det er USAs justisdepartement som har bestilt den 119 lange rapporten. Der skriver granskningsleder Michael Horowitz at FBIs feltkontor i Indianapolis «mislyktes med å reagere med den seriøsiteten og hurtigheten som situasjonen krevde».

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

60 års fengsel

Nassar ble i 2017 dømt til 60 år i fengsel for besittelse av overgrepsmateriale av barn. Året etter fikk han to nye dommer på henholdsvis 175 og 125 år for å ha forgrepet seg på flere hundre jenter og kvinner han hadde et ansvar for som USAs landslagslege i turn. Det er den mest omfattende overgrepssaken som er kjent i idrettshistorien.

Blant flere feil som nevnes i undersøkelsen av FBIs arbeid, blir det nevnt at etaten ventet i fem uker med å gjøre et telefonintervju med et av ofrene i saken. Et annet offer ble aldri intervjuet.

I en uttalelse legger FBI seg flate: «Dette skulle aldri ha skjedd. FBI kommer aldri til å glemme skaden som Nassars overgrep forårsaket».

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

(©NTB)