SNAKKER MED PRESSEN: Clas Brede Bråthen.

Får ny rolle etter den betente tvisten: – Selvfølgelig er jeg lettet

Redaksjonen

21. oktober 2021

Vintersport

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund har landet en ny ansettelsesavtale. Det ble løsningen på den betente tvisten mellom hoppsjefen og hans arbeidsgiver.

Utfallet på konflikten kommer overraskende på mange. Den siste tiden har mye tydet på at skiforbundet var i gang med en oppsigelsesprosess mot Bråthen. Forrige uke var partene i et drøftelsesmøte.

– Selvfølgelig er jeg lettet, sa Bråthen på vei inn til pressekonferansen på Ullevaal stadion torsdag ettermiddag.

Enigheten går ut på at Bråthen fortsetter som sportsansvarlig i hopp de fire neste årene, men gir fra seg sine administrative oppgaver. Ståle Villumstad tar over disse i en ny sjefsstilling. Grepet gjør at Bråthen ikke lenger skal rapportere til skiforbundets generalsekretær Ingvild Bretten Berg.

Villumstad har de siste årene vært norsk hoppsports arrangementssjef under Bråthens ledelse.

Den nye rollefordelingen ble foreslått allerede i slutten av september. Bråthen og hoppkomiteen godtok forslaget, men skistyret ga tommel ned. Ledelsen kunne ikke gå med på det de mente var å la Bråthen få velge sin egen leder.

Dropper søksmålet

Bråket rundt Bråthens ansettelse ble kjent for offentligheten 17. august. Da ble det klart at Norges Skiforbund ønsket å avslutte arbeidsforholdet ved ikke å forlenge hoppsjefens midlertidige kontrakt. Den hadde utløp i april neste år.

Senere valgte Bråthen å saksøke skiforbundet, og han framsatte krav om fast ansettelse i jobben han har hatt på midlertidige avtaler siden 2004. Torsdag ble det klart at han dropper den rettslige prosessen.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

HOPP: Clas Brede Bråthen og i bakgrunnen leder i hoppkomiteen Alf Tore Haug.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]

Støtte i miljøet

Mange utøvere, trenere og sponsorer i hoppmiljøet har stilt seg bak Bråthen i konflikten. Flere sponsorer for hopplandslaget har truet med å avslutte sine økonomiske avtaler med skiforbundet.

Nylig trakk tidligere storhopper Per Bergerud seg fra hoppkomiteen som følge av konflikten. 

Ledelsen i Norges Skiforbund har på sin side begrunnet ønsket om å avslutte Bråthens arbeidsforhold med hoppsjefens atferd og kommunikasjonsform. Den er blitt beskrevet som uakseptabel.

Underveis i saken har det vært lansert ulike kompromissforslag, men først torsdag lyktes det partene å finne en løsning. Mange i skimiljøet har vært kritisk til skiforbundets håndtering av saken. Onsdag ble det kjent at Buskerud skikrets ikke lenger har tillit til skistyret og krever et ekstraordinært forbundsting.

Sjekk alle scoringene fra helgens Eliteserie-runde:

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

(©NTB)