SMILER: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Fagermo: Dette er mitt forbilde som trener

Redaksjonen

22. juni 2019

EliteserienFotball

Forteller selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo kan være på gang mot et sensasjonelt seriegull. Nils Arne Eggens ideer har bygget mye av grunnmuren i Skien.

Odd ligger tre poeng bak tabelltopp Molde, men har to kamper mindre spilt i Eliteserien.

Søndag havnet Eggen (77) på sokkel utenfor Lerkendal stadion. Da haglet det med ros fra trønderne. Nå er det telemarkingen Fagermos tur.

– Han har vært forbildet mitt som trener. Da jeg var veldig ung og ingen visste hvem jeg var, så reiste jeg opp til Trondheim og så på flere Rosenborg-treninger. Jeg sto ved gjerdet og kikket på, sier Fagermo til NTB om sine første «spionturer».

– Tidlig på 1990-tallet var RBK på besøk og spilte i Telemarkshallen. Da fikk jeg være attaché for Rosenborg. Da satt jeg rett bak RBK-benken. Så jeg har vært ganske tett på, selv om han (Eggen) nok ikke vet det. I tillegg hadde jeg Bjørn Hansen som mentor og med i trenerutdanningen min, fortsetter Odd-treneren.

Viktig

Han er opptatt av at det Eggen sto for som trener ikke skal forsvinne og peker blant annet på landslaget.

– Arven etter Nils Arne Eggen må vi ta vare på. Jeg synes jo at Norges landslag burde spille som Eggen (4-3-3) og kanskje også Egil «Drillo» Olsen (4-5-1) defensivt mot antatt klart bedre motstandere. Den måten de to spilte fotball på, vil jo aldri bli umoderne, sier Fagermo.

LES OGSÅ: Bjarmann: Dette er mitt dårligste kjøp i Lillestrøm

TRENERLEGENDE: Mangeårig Rosenborg-trener Nils Arne Eggen.