PROFILER: Tor Ole Skullerud (f.v.), Bengt Eriksen og Carsten Skjelbreid på indre bane.

Eriksen om nedturen: – Det er fryktelig trist

Jørgen Ryggvik Karlsen

9. april 2017

EliteserienFotball

Herrelandslaget i fotball har aldri vært rangert lavere på FIFA-rankingen siden innføringen i 1992. Nå etterlyser Eurosport-ekspert Bengt Eriksen endringer i norsk fotball for å heve plasseringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 1993 var Norge helt oppe på 2.plass på den prestisjetunge rankingen, men de siste årene har kurven hatt en dramatisk nedgang siden tolvteplassen 2010 under ledelse av Egil ”Drillo” Olsen.

Bengt Eriksen mener imidlertid det er trist at Norge nå befinner seg på 86.plass. Han mener det er på tide vi stikker fingeren i jorda, og erkjenner at norsk fotball må gjøre endringer slik at landslaget klatrer på fremtidige rangeringer.

 – Jeg synes det er fryktelig trist. Det er bortimot en vits at vi har havnet på 86.plass, vi snakker stadig om profesjonalisering av norsk fotball og landslag. Vi har ikke klart det, det viktigste vi gjør nå er å erkjenne at vi ikke har jobbet riktig. Det dummeste vi gjør er å tenke at det er utenforliggende faktorer som vi ikke har herre over, og faktorer i andre land. Glem det. Vi må åpenbart jobbe annerledes, for vi rykker bakover i køen hver gang de offentliggjør en FIFA-ranking, forklarer Eurosport-ekspert Bengt Eriksen til Sportsbibelen.

– Hva er det du etterlyser ved det norske herrelandslaget?

 – Først og fremst kreves det en slagkraftig enhet, men det jeg tror er den største kontrasten fra Lagerbäcks Island til det norske landslaget er den islandske mentaliteten, de har en arbeidsmoral som er eventyrlig. Det er vanskelig å måle etter én kamp, for jeg tror han setter de kravene for hvordan han vi ha det. Vi var maks dårlige i åpningsminuttene i Nord-Irland og fikk en på trynet i løpet av åpningsminuttene som preget resten av kampen. Men vi var ikke sultne ulver resten av kampen og har litt å gå på der.

LES OGSÅ: Helland: – Det gir jeg f**n i!