KNIVER I TOPPEN: Raufoss (t.v) og Per-Mathias Høgmo sitt Fredrikstad kjemper begge om opprykk til OBOS-ligaen.

Enormt trykk til toppkampen – ville sette opp ny tribune

Redaksjonen

13. september 2018

Fotball

– Helt håpløst.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 1000 tilskuere er ventet å ta turen fra Fredrikstad til Raufoss 23. september. Toppkampen kan avgjøre hvem som rykker opp fra 2. divisjon.

Og med storinnrykk fra Fredrikstad, ønsket Raufoss å sette opp en midlertidig tribune. Norges Fotballforbund satte imidlertid foten ned, skriver Oppland Arbeiderblad.

– Vi har satt av hele østre langside og bak det søndre målet for Fredrikstads supportere. Vi søkte Norges Fotballforbund om å få sette opp en midlertidig tribune med fire nivåer bak søndre mål for å gi de som står der bedre fasiliteter. Det fikk vi nei til. Med henvisning til punkt 3.1.6.5. Der det står: «Tribuner, enten stå- eller sittetribuner, som settes opp til enkeltkamper for å øke tilskuer- kapasiteten, er ikke tillatt», sier daglig leder i Raufoss Fotball, Bent Dalby.

Avslaget betyr litt færre Fredrikstad-supportere og dårligere fasiliteter.

Raufoss sikter mot 2000 tilskuere i toppkampen.

Fredrikstad topper 2. divisjon avdeling 1 med 41 poeng. Raufoss følger poenget bak.

Kun vinneren rykker direkte opp. Nummer to må ut i kvalifisering mot toerlaget i avdeling 2. Deretter må sammenlagtvinneren ut mot nummer 14 i 1. divisjon.

La Liga og Serie A sendes ikke på norske TV-kanaler. Her kan du se kampene helt gratis!

RYKKET NED I 2012: Fredrikstad avbildet i sin foreløpig siste sesong på øverste nivå. Siden har det vært tøffe tider for FFK.