COMEBACK: Tiger Woods tok sin første turneringsseier på over fem år da han vant PGA-mesterskapet i Atlanta i 2018.

ENDELIG: Tiger Woods tok sin første tittel på over fem år

Redaksjonen

23. september 2018

Football

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiger Woods gjorde slutt på seierstørken da han vant PGA-tourmesterskapet i Atlanta søndag. Det var 42-åringens første tittel på over fem år.

I mye av karrieren var Woods en seiersmaskin, men han har slitt voldsomt med ryggen de siste årene og har vært gjennom fire operasjoner. Han var nummer 1199 på verdensrankingen da han gjorde comeback i desember i fjor. Nå er han på vei mot toppen igjen.

Da han senket sin siste putt, hevet armene og mottok publikums hyllest som vinner, var det for første gang på 1876 dager.

– Det var en kamp hele dagen, med tøffe forhold, men jeg elsket hvert øyeblikk av det, sa han i TV-intervjuet umiddelbart etterpå.

PGA-tourmesterskapet samlet de 30 beste på verdens tøffeste golftour, og Tiger Woods slo alle sine rivaler med strålende spill gjennom fire dager.

Koblet grepet

Halvveis i turneringen var han likt med Justin Rose, men han koblet grepet med en fantastisk start på lørdagens runde. Da fikk han birdie på seks av de sju første hullene på vei mot en 65-runde som ga ham tre slags ledelse.

Også søndag startet Woods sterkt med birdie på første hull og deretter stødig spill som ga par på hull etter hull. Rivalene pådro seg samtidig flere bogeyer. Halvveis på runden var ledelsen oppe i fem slag, og det så ut til å gå mot en parademarsj mot seier.

Bogey på 10., 15. og 16. hull gjorde at Woods’ ledelse var nede i to slag, og presset økte med et dårlig utslag på 17. hull. Veteranen mestret presset, tok seg fint inn og senket parputten han trengte fra en halv meter.

På siste hull havnet utslaget hans i en sandgrav, men slo seg rutinert inn på greenen og puttet to ganger for par.

La Liga og Serie A sendes ikke på norske TV-kanaler. Her kan du se kampene helt gratis!