LSK-GARDEROBEN: Lillestrøm-spillerne etter kamp.

LSK-spiller tatt for doping

Jakob K. Gregersen

6. mai 2017

EliteserienFotball

Lillestrøm-keeper Daniel Marcio Fernandes har testet positivt på stoffet Dextroamfetamin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver klubben i en pressemelding på egne nettsider:

Se hele pressemeldingen under.

«Lillestrøms spiller Daniel Marcio Fernandes har testet positivt på stoffet Dextroamfetamin. Dette er medisin som vanligvis benyttes til behandling av ADHD. Det positive resultatet kommer fram av dopingprøvene som ble tatt etter kampen mot Sandefjord 2. april 2017. På bakgrunn av dette har Lillestrøm SK valgt å utestenge Fernandes fra alle felles treninger og kamper inntil videre.

Klubben ble gjort oppmerksom på dopinganklagen torsdag ettermiddag. Det er spilleren selv som opplyste dette umiddelbart etter selv å ha fått beskjed fra Antidoping Norge. I første omgang vil Fernandes sammen med sin advokat med kompetanse på dopingsaker skrive et svar til Antidoping Norge. Påtalenemnden i Antidoping Norge vil vurdere om det foreligger grunnlag for at saken skal påtales til NIFs domsutvalg. Lillestrøm sportsklubb tar avstand fra doping og ser svært alvorlig på saken. 

– Dette er alvorlig, og vi utestenger Fernandes fra treninger og kamper selv om vi foreløpig bare har fått svar på A-prøven og det ikke foreligger noen dom. Vi er samtidig opptatt av å ta vare på Daniel som menneske og kollega. Vi er bevisst vårt arbeidsgiveransvar og skal håndtere dette profesjonelt, sier daglig leder Robert Lauritsen, som gir honnør til Fernandes for å ha meldt fra til klubben umiddelbart etter selv å ha fått beskjed.

 

LES OGSÅ: Hyllet da han kom til Norge – nå er han på floppliste