ELITESERIEN: Den norske toppligaens nye logo.

Eliteserie-lag i ytterligere trøbbel

10. september 2017

EliteserienFotball

Krise.

Nedrykksspøkelset er for alvor i ferd med å ta bolig i Tromsø etter 1-4-tapet for Kristiansund i Eliteserien søndag.

Mye sto på spill i bunnkampen på Nordmøre. Med seier ville hjemmelaget legge Tromsø fire poeng bak seg på tabellen og skaffe seg luke til lagene under nedrykksstreken. Tre Tromsø-poeng ville på sin side gi gjestene vind i seilene i kampen for å unngå degradering.

Til slutt var det hjemmefansen som kunne forlate bunnoppgjøret med lavest puls. Seieren betyr at Kristiansund fortsatt er på kvalifiseringsplass i Eliteserien, mens Tromsø fortsatt må tåle status som nestjumbo.

Trøsten for mannskapet til Simo Valakari er at tabelljumbo Viking røk 1-3 for Sandefjord og fortsatt er tre poeng bak på tabellen. Tromsø har i tillegg én kamp til gode på nedrykksrivalene.

Stokke i fokus

Kampen i Kristiansund startet med et smell. Bare åtte minutter var spilt da Christoffer Aasbak svingte ballen inn på hodet til Benjamin Stokke. Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn klarte ikke stoppe headingen som fulgte.

Tromsø-forsvarer Magnar Ødegaard fikk en kjempesjanse til å utlikne kort tid etter ledermålet, men avslutningen fra fem meter gikk håpløst over mål.

I stedet kom en ny Tromsø-kalddusj i motsatt ende av banen ni minutter før pause, og igjen var målscorer Stokke involvert. Spissen utnyttet at Tromsø-forsvaret ikke lyktes med et klareringsforsøk og fant lagkamerat Jean Alassane Mendy i neste trekk. Med en god avslutning satte han inn sitt niende seriemål for sesongen.

Sekunder senere kunne Stokke stanget inn 3-0 mot et Tromsø-forsvar i store problemer, men avslutningen gikk få centimeter over mål.