MÅL: Sarpsborg 08s Patrick Mortensen (i midten) jubler etter sin scoring under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Start på Sarpsborg stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Eliteserie-klubb fikk kritikk fra TV 2-profil. Nå har de tatt grep

Ole-Jørgen Wiig

8. juli 2018

Sarpsborg 08 har i lengre tid fått pepper for målene deres på egen stadion. Spesielt TV 2s Jesper Mathisen har tidligere vært kritisk til målene som med sitt hengende nett og stålstenger ikke har standarden det bør ha på øverste nivå.

Argumentene har blant annet vært at det «aldri» scores pene mål på Sarpsborg stadion fordi målene er formet slik de er.

Og nå har Sarpsborg 08 tatt grep. Sportssjef Thomas Berntsen la torsdag formiddag ut et bilde på Twitter med splitter nye mål på Sarpsborg stadion. Her kan ballen suse inn i nettmaskene uten å bli forstyrret av hengende nett eller stålstenger.

Og det lot seg gjøre umiddelbart. Sarpsborg knuste nemlig Ranheim 4-1 på eget gress i den første kampen på hjemmebane med nye mål.

Vertene tok ledelsen ved Kristoffer Zachariassen etter kun seks minutters spill. Det var 24-åringens tredje scoring for sesongen. Amin Askar gjorde 2-0 etter 34 minutter, og Sarpsborgs Halvorsen scoret på straffe to minutter på overtid i første omgang.

Etter 57 minutters spill reduserte Ranheim ved innbytter Simen Sandmæl. Åtte minutter senere fikk Sarpsborg straffe, og Halvorsen scoret 4-1-målet.

Risikofritt spill på 100 kroner under VM: Vinner du, beholder du gevinsten – Taper du, betales innsatsen tilbake tilbake