STABÆK-KAPTEIN: Andreas Hanche-Olsen (nærmest kamera).

Eliteserie-kaptein med tøff takling på tidligere lagkamerat: – Jeg bommet på ballen med vilje!

28. juni 2020

EliteserienFotball

Med Ola Brynhildsen på benken fra start hadde Molde få problemer mot Stabæk søndag. 4-1 betyr at Molde har vunnet samtlige fire eliteseriekamper denne sesongen.

Ola Brynhildsen forlot Stabæk for Molde før årets sesong. Det skapte mye oppstyr. Det ble blant annet hengt opp et mye omtalt banner utenfor huset til Brynhildsens mor.

Søndag var både han og tidligere Stabæk-spiller Ohi Omoijuanfo på benken fra start mot gamleklubben. De fikk se sitt Molde ha få problemer med Stabæk.

På tampen av kampen fikk likevel Brynhildsen en liten «takk for sist» fra Stabæk-kaptein Andreas Hanche-Olsen.

Sistnevnte kom på etterskudd i en løpsduell og klinket ned Brynhildsen uten å være i nærheten av ballen.

– Det var skrevet i stein, jeg bommet med vilje, sa han til Eurosport etter kampen.

– Han var for treg, svarte Brynhildse Brynhildsen.

Hanche-Olsen fikk gult kort for taklingen.

Fortsatt full pott

Magnus Wolff Eikrem snek inn 1-0 i den første omgangen, før Erling Knudtzon scoret 30 sekunder etter at han kom innpå i den andre omgangen. Så bredsidet Leke James inn 3-0 fire minutter senere, før Hugo Vetlesen reduserte til 1-3 like etter.

Brynhildsen fikk spille de siste ni minuttene etter at John Kitolano måtte av etter en smell, mens Ohi kom inn etter 69 minutter. Han scoret også kampens siste mål på straffe.

4-1-seieren gjør at Molde fortsatt ikke har avgitt poeng i Eliteserien denne sesongen. De har tatt tolv av tolv poeng etter fire kamper.

– Det er en solid åpning. Jeg ser mer og mer tendenser til at vi nærmer oss der vi vil være. Jeg er fornøyd med mye, men det er fortsatt ting som kan bli bedre, sa Molde-trener Erling Moe til Eurosport etter kampen.

Visste du at man kan streame flere av Europas største ligaer helt gratis? Slik gjør du det

STABÆK: Her ved Ola Brynhildsen (t.h) og Andreas Hanche-Olsen (i bakgrunnen)

Kassi måtte ut

Mange Stabæk-supportere ble nok bekymret da de så Luc Kassi haltende ut av banen etter kvarteret spilt. Han klarte ikke å fortsette og måtte byttes ut. Ivorianeren gikk også glipp av hele 2018-sesongen som følge av en lårskade og påfølgende operasjon.

Og like etter tok Molde ledelsen. Magnus Wolff Eikrem så at Marcus Sandberg sto feilplassert i mål og prøvde lykken fra 25 meter. Skuddet var ikke særlig hardt, men godt plassert, og ballen gikk i mål. Det var Eikrems andre mål denne sesongen.

På spørsmål om midtbanespilleren så at Sandberg sto feilplassert på målet, svarte målscoreren:

– Nei, det får bli opp til dere å bestemme.

Leke James headet inn det han trodde var Moldes andre seks minutter før pause, men målet ble vinket av for en forseelse i forkant.

Emil Jonassen fikk så en gedigen mulighet til å utligne til 1-1, men han skjøt langt over fra fem-seks meter.

Hugo Vetlesen var ennå nærmere på overtid da han fikk skutt fra 13 meter, men skuddet gikk på innsiden av stanga og ut.

30 sekunder

Erling Knudtzon hadde bare vært på banen i drøye 30 sekunder da han satte inn 2-0. Emil Bohinen mistet ballen på egen banehalvdel og Wolff Eikrem fikk skutt fra 14 meter. Keeper Sandberg måtte gi retur, og fra kloss hold banket Knudtzon ballen i mål.

Og Molde fortsatte å kjøre på. Joshua Kitolano fikk ball ute til venstre og slo lekkert inn til Leke James, som hadde kommet seg fri fra Andreas Hanche-Olsen. Ballen spratt ned foran James, som satte den i mål fra fire-fem meter.

Men 3-0-ledelsen varte ikke lenge. Drøye minuttet etter målet til James reduserte Vetlesen med et hodestøt fra fem-seks meter.

Det sto seg til det 93. minutt. Da dømte Rohit Saggi straffe etter at Oliver Valaker Edvardsen hadde handset i boks. Ohi var kald og satte inn andre for sesongen og kampens siste til 4-1.

KLAR FOR MOLDE: Ola Brynhildsen.