I AKSJON: Andrew Robertson for Liverpool.

Eliteserie-forsvarer studerer Robertson: – Jeg er Arsenal-fan, men han er verdens beste venstreback

Redaksjonen

6. mai 2022

EliteserienFotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

– Jeg har studert Andrew Robertson en del, og det er viktig å lære ut fra hvordan han spiller og ta det med inn i spillet mitt. Du finner mye på YouTube, så det er lett å finne videoer av han og andre spillere. Målet er å kunne løpe like mye og være like offensiv som han.

Det sier Aalesund-forsvareren Isak Dybvik Määtää (20), som før denne sesongen ble omskolert fra angrepsspiller til venstreback.

– Jeg er Arsenal-fan, men Robertson er verdens beste venstreback, så jeg må se på han, forteller Määtää videre til AaFK.no.

Den lovende 20-åringen har gjort sakene sine meget godt etter posisjonsbyttet. Før sesongen var han ifølge TV 2 ønsket av både Rosenborg og Bodø/Glimt, men en overgang til et av de to storlagene gikk i vasken fordi Aalesund ønsket en større overgangssum enn RBK og Glimt ville betale.

– Jeg har et stort forbedringspotensial, noe som betyr at jeg kan spille enda bedre kamper enn det jeg har gjort. Jeg syns ikke det er så stor forskjell på kant og back, men defensivt blir det annerledes når man skal forsvare seg i den bakre fireren. Selvfølgelig savner jeg å angripe målet, men jeg føler jeg får bidra en del offensivt likevel, sier Määtää til slutt.

Aalesund-trener Lars Arne Nilsen er svært fornøyd med sin elev.

– Han har overrasket. Det var i utgangspunktet et eksperiment, men vi så allerede etter et par treninger at han tok det. Og så har vi sett det samme i kampene. Han var knallgod mot Kristiansund. Så lenge Isak får gå i angrep, så syns han det er gøy. Han kan spille fremme i banen også, men det spørs om det ikke er venstreback han er best i, sier Lars Arne Nilsen til eget nettsted.

LES OGSÅ: Har kåret hvem som var best av Scholes, Gerrard og Lampard

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]