PREMIER LEAGUE: Per-Jarle Heggelund på Wembley. Med Huddersfield-fansen innfelt.

Ekspertens krasse spådom: – Det oser nedrykk av dette laget

Redaksjonen

22. august 2018

FotballPremier League

Det er mye å prate om!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per-Jarle Heggelund har kommentert 750 kamper fra Serie A og Premier League. Nå jobber han med fotball for Mr Green og vil servere en ukentlig oppsummering på hva som skjer i Premier League.

Skal innrømme at vi ikke fikk med oss alle minuttene med Premier League-fotball i helgen. Er på guttetur i Kroatia med ”Fujasju”, en katamaran med veldig snille arendalitter. Denne gjengen er noe av det fineste gamle Norge har å by på, men kan dessverre ingenting om fotball og er helt ubrukelig sånn sett. I skrivende stund skal vi ta løs fortøyningene og padle ut til Hvar. Det blir fint.

Men for en runde da! Mye å prate om, mye å skrive om, mye å dissekere. La oss kaste oss ut i det.

SERIERUNDE 2

Lørdag 18. august

Cardiff – Newcastle 0-0, 30 720
Rødt kort: Isaac Hayden, Newcastle
Everton – Southampton 2-1, 38 601
SM (Doherty), Maddison – Ings
Leicester – Wolverhampton 2-0, 32 043
Neves, Jimenez – Richarlison 2. Rødt kort: Jamie Vardy, Leicester
Tottenham – Fulham 3-1, 58 297
Moura, Trippier, Kane – Mitrovic
West Ham – Bournemouth 1-2, 56 888
Arnautovic (str) – Wilson, Cook
Chelsea – Arsenal 3-2, 40 491
Pedro, Morata, Alonso – Mkhitayran, Iwobi

Søndag 19. august

Burnley – Watford 1-3, 31 231
Tarkowski – Gray, Deeney, Hughes
Manchester City – Huddersfield 6-1, 54 021
Aguero 3, Jesus, Silva, SM (Kongolo) – Stankovic
Brighton – Manchester United 3-2, 30 592
Murray, Duffy, Gross (str) – Lukaku, Pogba (str)

Mandag 20. august

Crystal Palace – Liverpool 0-2, 25 750
Milner (str), Mane. Rødt kort: Aaron Wan-Bissaka, Crystal Palace

Har du ikke konto hos Mr. Green? Trykk her for å hente din velkomstbonus!

VARM

* Neil Etheridge. Cardiff-keeperen har nå reddet straffe fra Callum Wilson og Kenedy. Den filippinske (!) landslagsspilleren som mest har spilt i League One har med andre ord presentert seg med brask og bram i Premier League. Apropos Kenedy, han burde fått marsjordre før Hayden fikk det.

* Richarlison. Allerede scoret tre mål og har blitt en umiddelbar suksess etter overgangen fra Watford. Hvor mange kan han finne på å score denne sesongen? 15? 20? Målet kom etter en målgivende fra Theo Walcott som også hadde en god dag på jobben med scoring og assist. Det er mange som har tro på Everton denne sesongen og de har kommet godt i gang.

* James Maddison. Det var knyttet forventninger til 21-åringen etter overgangen fra Norwich. Har fått nummer 10 i Leicester og storspilte mot Portugal Wolverhampton. Scoret mål gjorde han også. Demper derfor fallet for klubben etter at Mahrez dro til Manchester City. Av andre ting å plukke frem fra denne kampen så var jeg veldig fristet til å legge inn Matt Dohertys selvmål inn på topp-ti-listen over sesongens flotteste scoringer, helt nydelig treff!

* Morgan Gibbs-White. Bra navn på Wolverhamptons 18-åring. Bare synd han ikke heter Barry til fornavn.

* Tottenham. Har fått en flyvende start på sesongen, der hvor mange stilte seg undrende til at klubben ikke kjøpte noen spillere i sommer. Når attpåtil Harry Kane scorer mål i august så ser det hele veldig fint ut for klubben. Og snart er det åpning av ny stadion!

* Bournemouth. Herlig start på sesongen med seks poeng og god stemning i Eddie Howes 4-4-2. Nå venter Everton og Chelsea og da får vi en pekepinn hvor sterke Joshua King og hans kamerater er.

* Watford. Sjokkstart på sesongen. Dette så vi ikke komme. Artig! Obs for svensks Ken Sema, han var en uhyre viktig brikke i Östersunds Europa-eventyr. Troppen har en snitthøyde på hele 185,4 cm, soleklart mest i Premier League For en gjeng! Stort pluss i boka til Christian Kabasele for å nesten ha navnet sitt i denne gamle stubben. 

* Manchester City. Har satt cruisekontrollen på 130 km/t og bare seiler nedover motorveien mot et nytt seriegull.

* Liverpool. Har satt cruisekontrollen på 128 km/t og bare seiler nedover motorveien mot en andreplass i Premier League. Godt anført av Naby Keita. Så dere da han snudde på femøringen, dundret fremover og bare dinka ballen på lissa til Salah? Akkurat det der gjør bare de beste fotballspillerne i verden.

* Maurizio Sarri og Chelsea. Råsterk seier mot Arsenal i Zolas gjensyn med Stamford Bridge hvor de eide andreomgangen. Har et overkommelig kampprogram fremover så det kan bli en briljant høst for London-laget. Bonus til Marcos Alonso som scorer mål for deretter gjøre en vital blokk i forsvar kort tid etterpå. Vinnerskalle. Punktum.

CHELSEA: Maurizio Sarri og Gianfranco Zola

Artikkelen fortsetter under annonsen! 

LES OGSÅ: Vegard Hansen avslører: Ga spiller «sparken» i pausen