PROFILER: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen og Discovery-kommentator Asbjørn Myhre.

Eksperten: Disse tre Eliteserie-lagene har imponert meg mest

Redaksjonen

19. august 2023

EliteserienFotball

Hittil denne sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteserien 2023 skal snart inn i sin siste tredjedel og det ser ut til å bli en vesentlig morsommere gullkamp enn mange trodde.

Viking er i skrivende stund à poeng med Bodø/Glimt og Tromsø ligger fem poeng bak med en kamp mindre spilt.

LES OGSÅ: Medier: Nyland nære kjempeovergang til storklubb

Både Viking og Tromsø er blant lagene som har imponert mange og Eurosport-ekspert Asbjørn Myhre har dem inne blant lagene som har imponert ham mest denne sesongen. Det samme gjelder Strømsgodset

Med andre ord er ikke Bodø/Glimt, som var totalt dominante i Eliteseriens første tredjedel, på listen.

Nylig publiserte nemlig Eurosport en oversikt over hvilke lag som har imponert mest, ifølge Myhre.

Under ser du begrunnelsen for de forskjellige lagene.

Tromsø

– Det er bare å ta av seg hatten for det Tromsø har fått til første del av denne sesongen. Utrolig godt håndverk av Gaute Helstrup og de andre i trenerteamet, samt sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen og de andre som styrer med spillerlogistikken. Får det beste ut av tilgjengelige ressurser og spiller tidvis en imponerende fotball med en tydelig identitet og plan.

Viking

– Viking var virkelig ikke gode i fjor høst. Desto mer imponerende hvordan de har korrigert kursen. Traff bra på noen signeringer i vinter, men det skal bli spennende å se hvordan de tetter hullet når David Brekalo (sannsynligvis) forsvinner. Herlig engasjement på tribunen og rundt klubben – det smitter tydeligvis over på banen også.

Godset

– Flere tabelltips hadde Strømsgodset på direkte nedrykk. Plassen er selvsagt ikke sikret ennå, men Jørgen Isnes og co har gjort en fin jobb. Tre ettmålstap på rad før det ble 1-4 mot Vålerenga, så de har litt å jobbe med. Så er de nødt til å re-investere litt av Gulliksen-pengene, for troppen er veldig tynn. Men styrer Godset inn til trygg havn med sitt vanskelig utgangspunkt, så er det uansett godt jobba.

LES OGSÅ: Wikestad med «overgangsråd» til Liverpool: – Ville gått «all in» på ham

MÅL: Viking-spillerne ferier scoring.