MANGEÅRIG KOMMENTATOR: Per-Jarle Heggelund.

Ekspert om PL-signeringen til 195 mill: – Et kupp i dagens marked!

Redaksjonen

28. august 2018

FotballPremier League

Lovpriser Mitrovic.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Per-Jarle Heggelund har kommentert 750 kamper fra Serie A og Premier League. Nå jobber han med fotball for Mr Green og vil servere en ukentlig oppsummering på hva som skjer i Premier League.

Ny runde gjennomført og igjen så er det en haug med ting å snakke om. Flotte scoringer, masse røde kort, dramatiske kamper og José Mourinho. Enkelte lag har som forventet gått ut i hundre fra startblokkene. Andre lag man ikke trodde skulle gjøre det har tatt rygg på forhåndsfavorittene, mens noen står igjen på startstreken med eksos i trynet.

Jeg har lagt til ”nøkkeltall” på hver kamp også så man får et lite bilde av hvordan kampen så ut. Kom gjerne med tilbakemeldinger på innholdet i denne bloggen. Men la oss nå se på hvem som gjorde hva i helgen!

Serierunde 3

Lørdag 25. august
Wolverhampton – Manchester City
1-1, 31 322 tilskuere
Boly – Laporte
Nøkkeltall: 28-72 i ball. 11-18 i avslutninger. 5-9 i hjørnespark. 0-3 i treverk.

Arsenal – West Ham
3-1, 59 830 tilskuere
Monreal, SM (Diop), Welbeck – Arnautovic
Nøkkeltall: 61-59 i ball. 17-13 i avslutninger. 7-2 i hjørnespark.

Bournemouth – Everton 2-2, 10 654 tilskuere
King (str), Aké – Walcott, Keane. Røde kort: Adam Smith (Bournemouth) og Richarlison (Everton).
Nøkkeltall: 49-51 i ball. 17-11 i avslutninger. 6-2 i hjørnespark. 1-0 i treverk.

Huddersfield – Cardiff 0-0, 21 193 tilskuere
Rødt kort: Jonathan Hogg, Huddersfield.
Nøkkeltall: 58-42 i ball. 5-14 i avslutninger. 7-7 i hjørnespark.

Southampton – Leicester
1-2, 29 925 tilskuere
Bertrand – Gray, Magurie. Rødt kort: Pierre-Emile Højbjerg, Southampton.
Nøkkeltall: 51-49 i ball. 12-8 i avslutninger. 10-3 i hjørnespark.

Liverpool – Brighton
1-0, 53 294 tilskuere
Salah
Nøkkeltall: 70-30 i ball. 22-6 i avslutninger. 8-5 i hjørnespark. 2-0 i treverk.

Søndag 26. august
Watford – Crystal Palace
2-1, 20 014 tilskuere
Pereyra, Holebas – Zaha
Nøkkeltall: 43-57 i ball. 13-9 i avslutninger. 6-3 i hjørnespark.

Fulham – Burnley
4-2, 23 438 tilskuere
Mitrovic 2, Seri, Schurrle – Hendrick, Tarkowski
Nøkkeltall: 63-37 i ball. 25-12 i avslutninger. 6-4 i hjørnespark. 2-0 i treverk.

Newcastle – Chelsea
1-2, 51 791 tilskuere
Joselu – Hazard (str), SM (Yedlin)
Nøkkeltall: 18-82 i ball. 6-15 i avslutninger. 4-5 i hjørnespark. 0-1 i treverk.

Mandag 27. august

Manchester United – Tottenham 0-3, 74 400 tilskuere
Moura 2, Kane
Nøkkeltall: 57-43 i ball. 23-9 i avslutninger. 5-2 i hjørnespark.

Varm

* Det glade vanvidd. Bournemouth-Everton, igjen. Husker dere 3-3-kampen i november 2015 da alle skulle score på overtid? Eller 6-3-kaoset på Goodison i 2017? Igjen fikk vi en kamp mellom disse lagene som hadde alt og litt til, for et drama! 17-11 i avslutninger. Fra 0-2 til 2-2. Nei, Richarlison ”skallet ikke ned” Adam Smith, men han kan like godt la være med å markere isse mot isse slik Zlatan brukte å gjøre i sine yngre dager. ”Karma Police” skrek Everton-fansen på Twitter da Adam Smith fikk marsjordre for å rive ned på-nytt-fødte Theo Walcott. Den gode sesongstarten fortsetter da for Bournemouth og Everton er ubeseiret om ikke annet.

* Watford og Roberto Pereyra. Går så det suser for de gulsvarte. Argentineren scorer når han vil, laget har tre strake seiere og alt er bare lykke. Kudos også til Ben Foster som varter opp med superredninger om dagen. Dette skjer samtidig som klubben har den lengste skadelisten av alle lagene i Premier League. Stor humor også på tampen av kampen da den nye svensken Ken Sema fikk være kaptein etter en taktisk vri fra Troy Deeney da han skulle byttes ut. Snodig fakta fra denne kampen var følgende: Alle med målpoeng i kampen fikk også gult kort. For Palace sin del så setter vi et stort pluss bak navnet til Wilfried Zaha som nå har passert Chris Armstrong og har nå scoret flest PL-mål for Crystal Palace.

* Aleksandar Mitrovic. Har startet sesongen med et brak. På søndag sørget han for sesongens første seier med to scoringer og en målgivende. Et kupp for 20 millioner euro i dagens marked, til Newcastle-fansens store fortvilelse. Luca Toni-feiring kjører han også på målene, applaus! Som Sean Dyche sa: Their centre forward was the best player on the pitch by a mile. Seri med sesongens beste scoring og Schurrle scoret også, etter at han hadde fyrt av hele 11 skudd. Nysigneringene leverer!

I FULHAM: Aleksandar Mitrovic.

Har du ikke konto hos Mr. Green? Trykk her for å hente din velkomstbonus!

* Liverpool. Har fått første luke eller stikk om du vil i kampen mot Manchester City. 1-0 rekker i massevis til tross for at mange krever fullstendig Broadway-musikal hver gang laget entrer matta. Men scoringen var helt nydelig, det skal sies – da gikk det Liverpool-fort. Dessuten har Alisson holdt nullen i alle tre kampene og måten han chippet ballen over hodet på han Brighton-spilleren …wow!

* Tottenham. Bruker ikke engang score mål på Old Trafford. Nå ble det en seier som ga gjenklang over hele Europa. Det etter en første omgang hvor de faktisk slet. Et kraftig varsko til både Manchester City og Liverpool. Noe stort er i emning …

* Chelsea og Jorginho. Ny seier og som jeg nevnte forrige uke så skal terminlisten sørge for plenty med poeng for Sarris mannskap fremover. Jorginho hadde hele 173 pasninger hvor han traff på 158 av de. Rekorden har Gundogan fra i vår mot Everton med 174, mest siden Opta startet målingene i 2003.

CHELSEA-JUBEL: Cesar Azpilicueta (fra venstre), Eden Hazard og Jorginho feirer scoring mot Newcastle.

Kald

* Skader. Dessverre en del av gamet. Michael Keanes var fæl, men forhåpentligvis ser vi han på banen om ikke så lenge.

* West Ham. Tre strake tap og Pellegrini står med tidlig full bakoversveis. Eneste laget uten poeng så langt. Virker veldig avhengige av Marko Arnautovic, bør ha flere strenger å spille på. Wolves, Everton, Chelsea og Manchester United i de neste kampene – guffent.

* Huddersfield – Cardiff 0-0. Akkurat like ille som du tror det var. Hjemmelaget med ett skudd på mål, jøss. Hadde også et formidabelt dropp i tilskuere med over 2000 færre på plass fra første kamp. Men skryt til keepertrener Paul Clements som luftet sine tanker her.

* Newcastle. En stund var det 17-83 i ballbesittelse. Lagkaptein Lascelles og kreatør Shelvey satt på tribunen og skjemtes, eller var de skadet? Mike Ashley er ikke noe særlig godt likt av noen og Rafa Benitez har tøffe arbeidsforhold.

* Burnley. Jepp, laget er definitivt bakfull. Syv baklengs på to kamper mot Watford og Fulham henger ikke på greip, uansett hvor mye fokus du måtte ha for å nå gruppespillet i Europa League.

* Mark Hughes. Skal du få sparken igjen? Hos oss i Mr Green får du 3.00 i odds på at han fyker først. Nestemann på listen er Jose Mourinho som i skrivende stund (mandag ettermiddag) gir 4.00, deretter Rafa Benitez på 5.50.
* OPPDATERT (tirsdag formiddag). Markedet er tatt ned, det betyr at Mourinho henger i særdeles tynn tråd.

* Manchester United. Jose Mourinho. Ed Woodward. Romelu Lukaku. Ja, dere vet den suppa der. Hjalp ikke engang med 23-9 i avslutninger mot Tottenham. Ikke sluppet inn så mange mål i de tre første kampene på nesten 50 år. Now what?

DEAD MAN WALKING?: Manchester Uniteds hardt pressede manager, José Mourinho.

ARTIKKELEN FORTSETTER UNDER ANNONSEN

LES OGSÅ: Peter Kovacs: – Dette er den beste jeg har spilt med