Ekspert mener Vålerenga-stjernen ikke passer inn: – Det er alarmerende

Publisert kl09 oktober 2021 04:17 by Christian August Cederblad

PROFILER: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo og Eurosport-ekspert Joacim Jonsson. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Vålerenga har hittil hatt en skuffende sesong. Dag-Eilev Fagermo sitt mannskap var tippet å kjempe om Eliteserie-gullet denne sesongen, men per dags dato ligger Oslo-laget nede på en beskjeden 7. plass, hele 14 poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

Blant stjernespillerne som ikke har levert som forventet er spydspissen Vidar Örn Kjartansson (31). Discovery-ekspert Joacim Jonsson mener islendingen ikke trives i Vålerenga slik klubben spiller.

– Kjartansson passer ikke inn. Det ser ikke ut som han trives med denne fotballen – enkelt og greit. Når jeg ser på kroppsspråket hans, så ser jeg ikke en glad Kjartansson som spiller fotball, sier Jonsson i Eurosport-podkasten «Indre Bane» og fortsetter:

– Han liker seg best i boksen, men han må kanskje legge litt for mye jobb i presspillet, som gjør at han faller litt bort i de fasene der han er best. Det ser ikke ut som han har det morsomt, og det er alarmerende for en spiller som strengt tatt kun leverte i de første kampene i fjor.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

VIF: Vålerenga-spiss Vidar Örn Kjartansson.NTB

For dårlig kollektivt

En skade gjorde at Kjartansson mistet en rekke kamper tidligere denne sesongen, men på tretten Eliteserie-kamper står 31-åringen med kun tre fattige mål i ligaen.

Eliteserie-kommentator Asbjørn Myhre mener Vålerenga-laget må ta deler av skylden for Kjartanssons manglende scoringsform.

– Han er en spiss som er avhengig av at det flyter rundt seg. Han er ikke så mye med i det oppbyggende, forklarer Myhre.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

PROFIL: Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.NTB