Betenkt: Christian Berge under tiden som landslagssjef for Norge.

Ekspert mener dette kan bli Norges nye landslagssjef etter Berge-exiten

Christian August Cederblad

25. februar 2022

Håndball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Torsdag kom beskjeden om at Christian Berge (48) slutter som landslagssjef for herrenes håndballandslag, og fredag kom nyheten om at 48-åringen allerede er klar som ny trener for Kolstad.

Dermed må Norges Håndballforbund ut på trenerjakt. Ekspert Bent Svele (59), som i en årrekke har kommentert håndball for TV 2 sammen med Harald Bredeli, lister opp to kandidater han mener bør være aktuelle for den ettertraktede stillingen.

Han lanserer flere navn, blant andre IF Säverhof-treneren Michael Apelgren (37) og den norske tidligere landslagsstjernen Kristian Kjelling (41).

– Det er mange som vil være landslagssjef for Norge, et lag som kjemper i toppen. Spesielt Michael Apelgren er et spennende navn. Jonas Wille har vært inne nå (som assistent) og så har du en Kristian Kjelling i Drammen, som selv har spilt for Norge, sier Svele til Nettavisen.

Mens Elverum-trener Børge Lund også kan være et aktuelt navn, tviler Svele på at Glenn Solberg, som nylig vant EM-gull med Sverige, kan hentes til Norge.

– Solberg har vel gitt uttrykk for at han vil henge videre i det svenske, sier Svele.

Berge leder det norske landslaget for siste gang i mars. Samtidig gleder han seg til å ta fatt på nye utfordringer i Kolstad.

– Det er en kjempemulighet til å få være med på å bygge og utvikle noe utrolig spennende. Ekstra interessant er det selvsagt at denne satsingen gjøres i en klubb i hjembyen min, sier trønderen.

LES OGSÅ: Mener Manchester United må kvitte seg med stjernespiller: – Det vil være en tabbe å beholde ham

TV-PROFIL: Håndballekspert Kristian Kjelling.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]