Ekspert: Så mange millioner kan Bodø/Glimt få for Patrick Berg

Publisert kl16 oktober 2021 22:39 by Jakob K. Gregersen

STJERNE: Bodø/Glimts Patrick Berg. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Patrick Berg fikk på mange måter et lite internasjonalt gjennombrudd denne landslagspausen.

Han har lenge levert enormt godt for Bodø/Glimt, men spesielt borte med Tyrkia fikk Berg vist seg frem på landslaget og på den internasjonale scenen.

Midtbanedirigenten spilte også fra start da Norge slo Montenegro på Ullevaal noen dager senere. Da var han ikke like toneangivende.

Mange, inkludert hovedpersonen selv, tror 23-åringen er inne i sine siste uker på Aspmyra.

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson tror Glimt kan forvente å få rundt 20 millioner kroner for spilleren.

– Han har markedsført seg bra med disse landskampene, og flere klubber er kommet på banen og verdien har naturligvis steget litt. Og så blir Roma-kampene veldig avgjørende. Leverer han ordentlig godt i dem, da kan vi begynne å snakke litt, sier han til egen kanals nettside.

For et år siden solgte klubben Jens Petter Hauge for over 50 millioner, men Jonsson mener de to salgsobjektene ikke kan sammenlignes.

– Jeg tipper Glimt går og fabler og tenker 40-50 millioner, og at supporterne tenker at de fikk 55 millioner for Hauge og at Berg er mye bedre … Men de må tenke på alder, videresalgspotensial, posisjonen man spiller i. Det er mange faktorer å ta hensyn til her. Så jeg tror ikke Glimt skal stoppe Berg om de bare får 20 millioner. Har de flyt, kan det komme noen med mer, naturligvis, men jeg tror vi legger oss der.

Har du sett Sportsbibelens Instagram? Følg oss her!

I NORGE-TØY: Bodø/Glimts Patrick Berg.NTB Scanpix