Eirik Verås Larsens tøffeste rival dømt til over 20 års fengsel

Publisert kl27 juli 2021 13:18 by Redaksjonen

PROFIL: Sportssjef i Norges Padleforbund, Eirik Verås Larsen. | NTB

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Nathan Baggaley, som vant to OL-sølv i padling og var blant Eirik Verås Larsens tøffeste rivaler, er dømt til over 20 års fengsel for narkotikasmugling.

Baggaley og hans yngre bror ble begge dømt for å ha prøvd å smugle 650 kilo kokain til en verdi av inntil 200 millioner australske dollar inn i landet. Dru Baggaley hentet angivelig stoffet fra et skip i internasjonalt farvann, og prøvde å dumpe det da han ble oppdaget av en australsk patruljebåt på vei inn til land igjen.

Forsvarerne hevdet i retten at Dru Baggaley trodde han skulle smugle tobakk, mens Nathan angivelig var uvitende om hele planen. De ble ikke trodd av retten i Brisbane, der Dru ble dømt som hovedmann bak operasjonen, og Nathan som en aktiv medhjelper.

45-årige Baggaley vant flere VM-gull i padling og tok OL-sølv i både K1 og K2 500 meter i Aten i 2004.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

I trøbbel

Baggaley ble nummer fire da Eirik Verås Larsen vant OL-gull på K1 1000 meter i de lekene, mens nordmannen ble nummer fire da Baggaley tok sølv på den halve distansen. Da vurderte de norske protest fordi de mente at australieren tjuvstartet.

Siden har Baggaley gjort seg skyldig i alvorligere ting. Han ble i 2005 utestengt for å ha testet positivt på steroiden stanozolol. Brødrene ble i 2009 dømt til fengsel for produksjon og smugling av ecstasy, og i 2015 ble de dømt igjen for et forsøk på å produsere methamfetamin og andre narkotiske stoffer.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

(©NTB)