MESTERLIGA-EVENTYR: RBK-spillerne jubler foran publikum, etter å ha slått Inter Bratislava i en kvalifiseringskamp til Champions League.

Eggen: – Tidenes beste Rosenborg-omgang

Pål Magnus Tømmervold

16. juni 2019

Fotball

Nei, det var verken mot Borussia Dortmund, Real Madrid eller AC Milan …

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle suksessrike fotballklubber har som kjent et konkurransefortrinn. I de fleste tilfellene dreier det seg om penger: At de kan kjøpe det ypperste av ledere, trenere og spillere.

Noen få lag har noe annet. En filosofi som er materialisert i organisasjon og spillestil.

Rosenborg vant Eliteserien 13 sesonger på rad, fra 1992 til 2004. Trondheims stolthet kvalifiserte seg også til Champions League hvert år, mellom 1995 og 2002.

Suksessen gjorde laget til «hele Norges Rosenborg», samtidig som millionene strømmet inn i klubbkassa.

Nå ønsker den meritterte trønderklubben å takke mannen bak fotballeventyret i Midt-Norge. 16. juni avdukes statuen av Nils Arne Eggen.

Vil tilbake til Mesterligaen

Det er allerede kjent at hovedpersonen vil at den skal peke ut mot Europa og Champions League.

– Det betyr at gamle Eggen fortsatt ser ut i Europa, sier 77-åringen i Adresseavisens podkast Rasmus & Saga, og svarer et klart «ja» på om Rosenborg igjen kan komme tilbake i Champions League – der ingen norske lag har deltatt siden RBK i 2007.

Gjennom intervjuet gir Eggen i kjent stil flere stikk til fotballkapitalismen, men snakker varmt om de mange minnene fra store, europeiske arenaer, når temaet blir Champions League.

– Det var ikke noe tilfeldig at Rosenborg slo Real Madrid (2-0 høsten 1997). Milan var en gjennomført kamp, der de utligner og vi vinner på slutten (2-1 høsten 1996).

– For alt i verden, kjører vi over Bundesliga-lederen (Borussia Dortmund høsten 1997) på Westfalenstadion, med 3-0. Det kunne ha vært 5!, forteller Eggen på entusiastisk vis – og legger til at nivået på mannskapet var høyt.

– Jeg skal gå så langt som å si at jeg tviler på at noen på dagens lag hadde klart å spille seg inn på 98/99-laget.

– Og det begrunner du på bakgrunn av?, spør Adressa-reporteren.

– Jeg behøver ikke å begrunne det noe mer, sier Eggen.

LEGENDE: Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen.

LES OGSÅ: – Jeg har aldri hatet noen trenere så hardt som jeg hatet Nils Arne Eggen