MED PRESSEN: Landslagssjef Ståle Solbakken.

Drømmer om Norge-retur: Har ikke hørt noe etter at Ståle tok over

Redaksjonen

8. mars 2023

BundesligaEliteserien

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge jakter et EM-sluttspill for første gang sien 2000 når mesterskapet arrangeres i Tyskland sommeren 2024.

Med det som er virkelig blitt en gullgenerasjon med Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland i spissen skal Norge ha gode muligheter til å nå et sluttspill.

Det håper flere å bli med på, selv om det er en stund siden sist.

LES OGSÅ: Neville om stjernespiller: – Tror han drar til Manchester United i sommer

Det begynner nemlig å bli noen år siden sist den tidligere Vålerenga-spilleren, Håvard Nielsen (29), ikledde seg den røde landslagsdrakten. Angriperen var sist i landslagstroppen i 2015, men er tydelig på at han ikke har gitt opp drømmen om å spille for Norge.

Nielsen, som har vært utenlandsproff siden 2012, spiller nå i Hannover 96 på nivå to i Tyskland. Der gjør han sakene sine godt og er nummer to på lagets toppscorertabell.

Han legger ikke skjul på at han drømmer om en Norge-retur, men forstår at det er en vrien situasjon. Han har sesonger i Bundesliga, men da har det vært for klubber som har kjempet i bunnen av ligaen.

– Ja, jeg føler jo at jeg blir litt glemt (…) Når man spiller i Bundesliga med et nyopprykket lag er det vanskelig å vise seg frem, og ofte rykker man ned ganske fort igjen, sier Nielsen til Discovery.

– Og nivå to i Tyskland får ikke akkurat så veldig mye oppmerksomhet og fokus i norsk media. Jeg har kjent litt på det, at selv om man spiller en veldig god kamp her borte, er det få som legger merke til det hjemme. Samtidig er det ikke noe som preger meg noe voldsomt.

LES OGSÅ: Eriksen i krangel. Krever over to millioner kroner

– De beste angriperne holder et høyt nivå

Nielsen har ikke gitt opp Norge-spill.

– Jeg følger med på landslaget. Tidvis har jeg håpet og trodd og tenkt at nå bør jeg være aktuell, eller at jeg hvert fall har vært en av de som har blitt vurdert. Men jeg har ikke hatt noe dialog eller hørt noe fra landslagsledelsen, etter at Ståle tok over. Samtidig er jeg klar over at de andre angriperne fra Norge holder et veldig høyt nivå om dagen. Men jeg håper de har oversikt og følger med på meg. Jeg må bare fortsette å levere varene for Hannover. Jeg får ikke gjort noe mer enn det. Jeg håper de hvertfall har meg på radaren, sier 29-åringen.

Hannover ligger på en 10. plass i 2. Bundesliga etter 23 spilte kamper.

Nielsen har spilt for flere klubber i Tyskland. Angriperen har vært innom Eintracht Braunschweig, Freiburg, Duisburg og Greuther Fürth.

LES OGSÅ: Kjønø har fått ny jobb