Drømmedebut for den tidligere Godset-stjernen

9. april 2024

Eliteserien

Den gamle Strømsgodset-spilleren Tokmac Nguen (30) fikk en drømmestart for sin nye klubb.

Den offensive midtbanespilleren fikk sine første minutter for Djurgården mandag kveld.

Han scoret to ganger da DIF snudde 0-3 til 3-3 på ellevilt vis mot Häcken i Allsvenskan.

Nguen signerte en toårskontrakt med Djurgården i slutten av mars. Etter å ha sittet på benken i serieåpningen mot IFK Göteborg, var fikk han spille mandag.

30-åringen ble sendt på banen med 12 minutter igjen å spille av ordinær tid. Da ledet Häcken 3-0.

Tre minutter før full tid reduserte imidlertid innbytter Nguen til 3-1, og mindre enn to minutter deretter scoret den norske vingen igjen. Fire minutter på overtid utliknet Marcus Danielson til 3-3 på straffe.

– Det at vi fikk et poeng var det viktigste, sa tomålscoreren til Discovery etter kampen.

– Det var morsomt å spille, og å få muligheten foran fansen, la han til.

Nguen kom til Djurgården fra ungarske Ferencvaros, der han hadde spilt siden 2019. I Ferencvaros noterte han seg for 47 mål og 33 målgivende pasninger på 193 kamper.

Nguen har tidligere spilt for Strømsgodset, Bærum og Mjøndalen i Norge, i tillegg til at han fikk A-landslagsdebuten sin for Norge mot Gibraltar i mars 2021.

Tobias Gulliksen spilte hele mandagens kamp for Djurgården. Even Hovland spilte hele kampen for Häcken, mens Marius Lode spilte 60 minutter for gjestene.