RØDT KORT: Utvisningen er et faktum.

Dommerskandale i Eliteserien: Viste ut feil spiller

30. mai 2021

EliteserienFotball

Sarpsborg tok sesongens første seier med 2-0 borte mot Tromsø. En dommertabbe der feil spiller fikk rødt kort preget kampen.

Den avgjørende situasjonen skjedde allerede etter elleve minutter. Sarpsborg fikk straffe, og Tromsø rødt kort. Straffen så grei ut da Kent-Are Antonsen rev ned Ibrahima Koné i feltet. Men dommer Marius Hansen Grøtta viste det røde kortet til Anders Jenssen.

Tromsø-spilleren gikk av banen uten å protestere.

– Han viser jo ut feil mann, det er jo jeg som skal ha kort hvis det var noe, sa Antonsen i pauseintervjuet med Discovery.

Liker du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

Tapte

Kone scoret enkelt på straffsparket. Etter 24 minutter plukket Jonathan Lindseth opp en ball i feltet og satte inn 2-0, noe som langt på vei drepte kampen.

Med ti mann klarte Tromsø aldri å spille seg tilbake, og det endte med sesongens første seier for Sarpsborg, som også har to uavgjorte og ett tap.

Nyopprykkede Tromsø har rukket å spille seks kamper. Det har endt med tre tap, to uavgjorte og en seier. Dersom lagene bak TIL vinner kampene de har til gode, vil Tromsø være helt nede i nedrykksstriden.

TIL: Runar Espejord, Kent-Are Antonsen og Jostein Gundersen.