GLEDE OG FORTVILELSE: Lillestrøm-spillerne fortviler når dommer Svein Oddvar Moen (t.h.) blåser av eliteseriekampen mellom Molde og Lillestrøm på Aker Stadion. Lillestrøms Frode Kippe tar seg til ansiktet til venstre i bildet og Erling Braut Håland strekker armene i været.

Dømmer sin første UEFA-kamp på ett år

Redaksjonen

28. juli 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

To nedgraderinger på to år gjør at Svein Oddvar Moen er ferdig som internasjonal toppdommer. Onsdag dømmer han sin første UEFA-kamp på ett år.

40-åringen var i elitegruppen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fram til 2017, men har nå falt ned til nivå tre.

Selv om Moen er ferdig som internasjonal toppdommer, skal han likevel fortsette å dømme Eliteserien og internasjonalt.

Onsdag kveld skal fotballdommeren fra Haugesund i aksjon i Aserbajdsjan. Der leder han returoppgjøret mellom Qarabag og irske Dundalk i andre kvalifiseringsrunde i mesterligaen. Lagene spilte 1-1 i Irland.

Kampen er Moens første i UEFA-regi siden han var kampleder i oppgjøret mellom Sjakhtjor Soligorsk og Lech Poznan i europaligakvalifiseringen i juli 2018.

Hobber Nilsen til Kasakhstan

I Aserbajdsjan har 40-åringen med seg Magnus Lundberg og Isaak Bashevkin på linjene, mens Sigurd Kringstad er fjerdedommer.

Kvartetten er derimot ikke den eneste som skal på tur østover.

Ola Hobber Nilsen er satt opp til å lede oppgjøret mellom Kairat Almaty og Hapoel Beer-Sheva i Kasakhstan. De israelske gjestene leder 2-0 fra første oppgjør i den andre kvalifiseringsrunden i europaligaen.

Tom Harald Grønevik og Geir Oskar Isaksen skal assisterte Nilsen, mens Kai Erik Steen er oppsatt som fjerdedommer.

LES OGSÅ: Tabelltipset: Deres største problem forsvinner ikke denne sesongen heller

PROFIL: Tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg.