KAMPEN OM TILVÆRELSEN: Lillestrøm, Stabæk og Aalesund vil alle ende på nedre halvdel av tabellen, ifølge vårt tabelltips.

Disse lagene ender på nedre halvdel i Eliteserien

Redaksjonen

3. april 2017

EliteserienFotball

Endelig er Eliteserien tilbake og Sportsbibelen kan allerede nå fortelle deg hvordan den nedre halvdelen av tabellen ser ut når kalenderen viser november.

Artikkelen fortsetter under annonsen

9. Aalesund

Sto nærmest opp fra de døde på slutten av forrige sesong og endte tilslutt på en 9.plass, kun tre poeng bak Molde. Gikk de ni siste kampene uten tap og viste med andre ord hva som bor i laget.

Har en av Eliteseriens mest scoringstørste spisser i Mostafa Abdellaoue, i tillegg til målfalrige midtbanespillere i driblesterke Edwin Gyasi og Aron Thrandarson. Har mistet Franck Boli (nå Stabæk) siden i fjor, men han hadde uansett vært skadet frem til sommeren. Forsvaret og keeperplass er også mer enn godt nok til å vinne et tosifret antall kamper gjennom sesongen.

Se opp for: Når Aron Thrandarson endelig fikk vist seg frem i sin yndlingsrolle som offensiv midtbanespiller, sprudlet islendingen for tangotrøyene. Har en utsøkt skuddfot som virkelig kan varme publikums hjerter på Color Line Stadion.

10. FK Haugesund

Til tross for mye turbulens sist sesong endte det med en solid fjerdeplass for de liljehvite. Prestasjonen var til å ta av seg hatten for, men det første som slår oss med FKH i år er spillerne som har forsvunnet. Kaptein og forsvarsbauta William Troost-Ekong er borte sammen med toppscorer Thorbjørn Agdestein.

Lagets nye kaptein og beste spiller, Filip Kiss, får dermed enda mer ansvar enn tidligere. Har sluppet inn mange mål i vinter og har ingen utpreget målscorer. Ser svakere ut enn i fjor og må håpe at noen av spillerne fra lavere divisjoner tar steget.

Se opp for: Fredrik Gytkjær er per dags dato et ubeskrevet blad i Haugesund, men ikke navnet. Blir han i nærheten av like god som det broren var på Haugalandet er det bare å sprette sjampisen.

TILBAKE:Eirik Horneland er tilbake i Haugesund.

 

LES OGSÅ: Langli: Slik ender Eliteserien

11. Kristiansund

Det er som regel alltid et nyopprykket lag som overpresterer, og i år blir det KBK. Det som imponerer mest hos de mørkeblå er angrepsrekken med blant andre Jean Alassane Mendy og Dauoda Bamba. Har samtidig spennende spillere i Kamer Qaka (årets spiller i OBOS-ligaen forrige sesong) og Rocky Lekaj.

KBK er et lag med spesiell historie. Siden laget ble stiftet har de aldri gjort det dårligere enn fjoråret. Det vitner om et lag og spillere med god mentalitet. Vant til å vinne.

Se opp for: Dauda Bamba har banket inn scoringer på bestilling for KBK i OBOS-ligaen over flere sesonger. En ung, fremadstormende og atletisk spiller som neppe vil stagnere på grunn av Eliteserie-nivået.